Κοροναϊός: Ενδεχόμενο lockdown σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Κοροναϊός: Σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα με το ενδεχόμενο του lockdown να φαντάζει όλο και πιο κοντινό.

Η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα είναι δύο περιοχές που έχουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο και μέχρι στιγμής βρίσκονται στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) του επιδημιολογικού χάρτη. Για αυτό εξετάζεται ένα πιθανό lockdown.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, με τον αριθμό να αγγίζει τα 1547 έχει προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή γίνεται τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Υγείας του ΕΟΔΥ, προκειμένου να αποφασιστεί αν χρειάζεται η θέσπιση επιπλέον μέτρων.

Παράλληλα, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται πως ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, εντοπίστηκαν 384 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 61 στη Λάρισα.

Αποκλεισμός γενικού lockdown

Αναφορικά με την κατάσταση και τους αριθμούς που βλέπουμε στην περιοχή της Αττικής, η κυβέρνηση περιμένει να περάσουν 10 με 15 μέρες, ούτως ώστε να δει αν τα δύο νέα περιοριστικά μέτρα (καθολική χρήση μάσκας - απαγόρευση κυκλοφορίας) ήταν αποτελεσματικά στον περιορισμό διάδοσης της πανδημίας.

Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown στη χώρα, λόγω οικονομικών επιπτώσεων.

Παρ' όλα αυτά, ανάλογα με τα στατιστικά στοιχεία της κάθε περιοχής θα λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα. Μέσα σε αυτά είναι και τα τοπικά lockdowns σε περιοχές, οι οποίες θεωρούνται ιδιαίτερα επιβαρυμένες.

Εφιαλτική πρόβλεψη μέχρι τον Φεβρουάριου 2021

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον προβλέπει 4.000 θανάτους στην Ελλάδα έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας και διευθυντής εργαστηρίου μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής δήλωσε πως με αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, οι θάνατοι μπορούν να πέσουν στους 3.000 μέχρι τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM