Χαρδαλιάς: Προσοχή σε αυτές τις 10 περιοχές

Νίκος Χαρδαλιάς
© (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησαν, όπως κάθε Παρασκευή, στην ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Αρχικά τον λόγο πήρε η κ. Παπαευαγγέλου, η οποία ανέφερε πως «μειώθηκε το ποσοστό θετικότητας, μειώθηκαν οι θάνατοι, ενώ ο Rt ανέρχεται σε 0,82»,.

Βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα στα νησιά

Η Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε πως αρκετά νησιά παρουσίασαν εξάρσεις πιθανότητα από τις μετακινήσεις που έγιναν το Πάσχα. «Βλέπουμε πολλές επιδημιολογικές εξάρσεις σε νησιά, όπως η Ικαρία, η Κέρκυρα και η Νάξος. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων, από 20 έως 36 ετών. Αυτό σημαίνει πως οι νέοι μας πήγαν να δουν τους δικούς τους και κάποιοι μετέφεραν τον ιό από την Αθήνα στα νησιά», ανέφερε συγκεκριμένα.

Και συμπλήρωσε: «Όσο ο ιός είναι ανάμεσά μας δεν πρέπει να ξεχνάμε τα μέτρα προστασίας. Άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των μέτρων προστασίας».

Έπειτα μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ανέφερε πως ήταν αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν λιγότερα τεστ λόγω αργιών.

Μαγιορκίνης παπαευαγγέλου Χαρδαλιάς
© (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Οι οδηγίες του Νίκου Χαρδαλιά

 «Είναι ξεκάθαρο ότι η αργή αλλά σταθερή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, κάνουν δυνατή την σταδιακή άρση των μέτρων», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος υπενθύμισε τη σειρά των μέτρων που ξεκινά από σήμερα:

  • Άνοιγμα διαπεριφερειακών μετακινήσεων (Μετακινήσεις με πλοίο ή αεροπλάνο θέλουν ή μοριακό τεστ, ή rapid ή self test)
  • Τέλος στην αποστολή SMS
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 00.30
  • Επαναλειτουργούν τα μουσεία

Οι 10 περιοχές που προκαλούν προβληματισμό

«Ο ιός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας...Το αποδεικνύουν και τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, καθώς η επιδημιολογική εικόνα ορισμένων περιοχών δείχνει σημεία επιδείνωσης που μας προβληματίζουν. Γι’ αυτό απευθύνω έκκληση στους κατοίκους Κέρκυρας, Ορεστιάδας, Σκιάθου, Αγρινίου, Μεσολλογίου, Ικαρίας, Πάτμου, Νάξου, Καρπάθου και του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των κανόνων. Στις περιοχές αυτές παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα. Συνέπεια όμως είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να δείχνουμε όλοι μας».

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα