Καπραβέλος: «Η χαλαρότητα θα μας στοιχίσει»

Νίκος Καπραβέλος
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

O διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος, προχώρησε σε μία ζοφερή πρόβλεψη, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως  η χαλάρωση μπορεί να φέρει έκρηξη και επιστροφή σε lockdown.

«Θα πρέπει να ξεχάσουμε για πολλά χρόνια την κανονικότητα όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1, «θα πρέπει να ξεχάσουμε για πολλά χρόνια την κανονικότητα όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα».

«Δεν είμαστε εναντίον της ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή. Η χαλαρότητα θα μας στοιχίσει. Να ανοίξουμε με μεγάλη προσοχή» είπε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης με ειλικρίνεια.

«Η πληρότητα στη ΜΕΘ φτάνει το 98%»

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο κ. Καπραβέλος είπε πως αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 170 ασθενείς με κορονοϊό, με τους 45 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι. Την ίδια ώρα μάλιστα, επισήμανε πως η πληρότητα στη ΜΕΘ φτάνει το 98%.

ΜΕΘ
Φωτογραφία: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Επίσης, ο Νίκος Καπραβέλος συμπλήρωσε: «Αν συνεχίσουμε με 40-50 εισαγωγές με το 20% να πρέπει να διασωληνωθεί, δεν θα είναι διαχειρίσιμη η πανδημία».

Βατόπουλος: «Το άνοιγμα της κοινωνίας είναι μονόδρομος».

Βέβαια, ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, είπε πως συμφωνεί μεν αλλά «το άνοιγμα της κοινωνίας είναι μονόδρομος» δε.

καθηγητής Βατόπουλος
(Πηγή: aftodioikisi.gr)

«Ανοίγουμε την οικονομία, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε»

Ωστόσο, δεν δίστασε να σταθεί στην ανάγκη πιστής εφαρμογής των μέτρων. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βατόπουλος δήλωσε:  «Ο ιός είναι εδώ. Ανοίγουμε την οικονομία, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, να κάνουμε τον εμβολιασμό και τα rapid test».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα