Παγώνη: «Ο ιός εδώ θα είναι, δεν θα φύγει»

Η Ματίνα Παγώνη, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), μιλώντας στην εκπομπή του ANT1, «Καλημέρα Ελλάδα», επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και έκανε έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί και να τηρούν πιστά τα υπάρχοντα μέτρα προστασίας κατά της νόσου Covid-19.

Γι' αυτό, η ίδια θέλησε να επισημάνει πως ναι μεν μπορεί να επιστρέφουμε εν μέρει στην κανονικότητα, ο ιός όμως παραμένει, τονίζοντας πως αυτή η άρση των περιορισμών δεν πρέπει να μας κάνει να κάνουμε βήματα προς τα πίσω. 

«Αν κάποιος πει ότι δεν έχει φόβο, δεν λέει αλήθεια»

Αρχικά, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1: «Αν κάποιος πει ότι δεν έχει φόβο, δεν λέει αλήθεια. Ανοίγοντας όλοι μέσα στο μυαλό τους ξέρουν ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεχτικοί, με στόχο γρήγορα τους εμβολιασμούς. Ο ιός εδώ θα είναι, δεν θα φύγει».

Για την ασφάλεια των εμβολίων μετά τις δύο δόσεις

Στη συνέχεια, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια που προσφέρει το εμβόλιο η κυρία Παγώνη αναφέρθηκε στο τι ισχύει μετά τις δύο δόσεις. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η ασφάλεια της πρώτης δόσης είναι 45-50% μετά τις πρώτες 10 μέρες. Στη δεύτερη δόση είναι μετά από 14-16 μέρες στο 90% με 95%».

«Δεν έχει καμία σημασία το τεστ αντισωμάτων»

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι το τεστ αντισωμάτων δεν χρειάζεται. «Δεν έχει καμία σημασία το τεστ αντισωμάτων. Δεν κάνεις τη 2η δόση και μετά πας να κάνεις τεστ. Πρέπει οπωσδήποτε να περάσει ο μήνας» επισήμανε. Επίσης, για τα self test τόνισε πως «δεν είναι αποτελεσματικά 100%».

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Cocid-19

Μεταξύ άλλων, η κυρία Παγώνη αναφέρθηκε και στο πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, τονίζοντας πως οι πολίτες που έχουν κάνει μόνο τη μία δόση του εμβολίου κατά του Κορονοϊού, δεν μπορούν να το λάβουν.

«Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να πειστούν και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί»

Αμέσως μετά, η κυρία Παγώνη εξήγησε πως τα αντισώματα δεν θα είναι το ίδιο υψηλά σε όλους τους εμβολιασμένους, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να τους ανησυχεί . «Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να πειστούν και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να το κάνουν», κατέληξε η ίδια.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα