«Ελ. Βενιζέλος»: Γυναίκα κατάπιε 48 συσκευασίες κοκαΐνης

Συνελήφθη μια 39χρονη γυναίκα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς κατάπιε 48 συσκευασίες κοκαΐνης.

Η 39χρονη γυναίκα με καταγωγή από τη Λιθουανία εντοπίστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» και συνελήφθη, καθώς είχε καταπιεί 48 συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά  345 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, η γυναίκα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η ίδια είχε φτάσει αεροπορικώς στην Ελλάδα από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η συλληφθείσα έχει ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύλληψη δύο 18χρονων για εισαγωγή ναρκωτικών

Μόλις τον προηγούμενο μήνα δύο 18χρονοι από το Ισραήλ είχαν προσπαθήσει να περάσουν στην Ελλάδα τέσσερις βαλίτσες με 97,5 κιλά της ναρκωτικής ουσίας Khat.

Το Khat είναι φυτό και προέρχεται από την Αιθιοπία. Μάλιστα είναι γνωστό και ως «φυσική κοκαΐνη», καθώς προκαλεί ενθουσιασμό, απώλεια όρεξης και ευφορία.

Αν και σε ορισμένες χώρες η διακίνηση της ουσίας θεωρείται νόμιμη, στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς επιφέρει ποινές κακουργηματικού χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

πηγή: kedenews.gr