Σύλληψη μέλους του ISIS στον Ελαιώνα

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ένας 27χρονος με καταγωγή από τη Συρία για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH.

Στη σύλληψη ενός 27χρονου Σύρου προχώρησαν την Πέμπτη (19/11) οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Ο άνδρας διέμενε σε ανοιχτή δομή φιλοξενίας αλλοδαπών στον Ελαιώνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την ώρα, οι Αρχές ενημερώθηκαν για την παρουσία του νεαρού άνδρα στη χώρα μας, τον εντόπισαν, τον ταυτοποίησαν και τελικά τον συνέλαβαν για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH. Εκτός αυτού, ο 27χρονος άνδρας από τη Συρία κατηγορείται και «για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή».

Εις βάρος του έχει ήδη δημιουργηθεί δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-11-2020 συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, ο οποίος εισήλθε στη χώρα μας στις 28-3-2018, εξεταζόμενος σχετικά αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατά τη διενέργεια έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών, όπου διέμενε, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων».

Ο 27χρονος σε βίντεο με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Επιπλέον, ο συλληφθείς είναι ένας από τους μαχητές του ΙΚ που εμφανίζονται σε βίντεο που είχε δημοσιευτεί το 2014.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM