Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Παππάς;

Εξαφανισμένος είναι ο Χρήστος Παππάς μετά την καταδίκη του και την ανακοίνωση της ποινής του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς αναζητείται από την αστυνομία, προκειμένου να συλληφθεί.

Σημειώνεται πως ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργο Γερμενής, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με το Γιώργο Πατέλη και τον Ιωάννη Καζαντζόγλου παραδόθηκαν μόνοι τους στις αρχές.

Οι αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο στο σπίτι του Χρήστου Παππά στην περιοχή του Παπάγου, στο οποίο βρίσκονταν συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ο ίδιος απουσίαζε.

Όταν συλληφθεί, ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ και από εκεί στο σωφρονιστικό κατάστημα που θα οριστεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά φέρεται να επικοινώνησε με την αστυνομία, γνωστοποιώντας πως ο πελάτης του βρίσκεται στα Ιωάννινα.

Ο δικηγόρος του καταδικασθέντος, Περικλής Σταυριανάκης δήλωσε χαρακτηριστικά στο ethnos.gr:

«Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν»

o-pappas-me-ton-michaloliako-cheretane-nazistika

Ποιος είναι ο Χρήστος Παππάς;

Το στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και είναι γιος του Ηλία Παππά, αξιωματικού του στρατού, συνεργάτη της Χούντας των Συνταγματαρχών και ιδρυτικού μέλους της Χρυσής Αυγής.

Εργάστηκε ως στέλεχος πωλήσεων και υπήρξε ιδρυτής των εκδόσεων «Ηλιοφόρος» εκδίδοντας βιβλία εθνικιστικού περιεχομένου. Αναφέρεται ως μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΝ.

Οι σχέσεις του με το ναζισμό

Σε έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο σπίτι του Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων το Σεπτέμβριο του 2013 βρέθηκαν δύο όπλα χωρίς άδεια και πλήθος από ναζιστικά memorabilia.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν δύο φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται να είναι ντυμένος με την επίσημη στολή των SS χαιρετώντας ναζιστικά μπροστά από ναζιστική σημαία, ενώ στην δεύτερη να φοράει το περιβραχιόνιο των ναζί.

nazistikos-cheretismos-apo-tin-christo-pappa

Σε άλλο φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται με την οικογένειά του να χαιρετάει ναζιστικά, να μαθαίνει στα παιδιά του να χαιρετούν ναζιστικά, ενώ ευχετήριες κάρτες του ίδιου και της συζύγου του φέρουν τη σβάστικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα