Λοιμωξιολόγοι: Προς άνοιγμα στην Αχαΐα, click away στη Θεσσαλονίκη και κλειστά στην Κοζάνη

λιανεμπόριο ερμού

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει αυτή τη στιγμή βρίσκεται το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, για τις οποίες την περασμένη Παρασκευή είχε αποφασιστεί η αναστολή του ανοίγματος λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής τους εικόνας. Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις των εμπόρων τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πάτρα και σήμερα περιμένουν να δουν αν η Επιτροπή θα επιτρέψει την επαναλειτουργία τους από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου ή θα παρατείνει την απαγόρευση. 

Εισήγηση για άνοιγμα καταστημάτων σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να ανοίξουν τα καταστήματα στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη να λειτουργήσουν μόνο με click away και να παραμείνουν κλειστά στην Κοζάνη. Όσον αφορά την Αχαΐα οι ειδικοί διαπίστωσαν βελτιωμένη επιδημιολογικη εικόνα, πράγμα που αποτυπώνεται και στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία της περιοχής, που το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ήταν 19.

Επέκταση των διαδημοτικών μετακινήσεων τις καθημερινές;

Δεν αποκλείεται πάντως να τεθεί και η επέκταση των διαδημοτικών μετακινήσεων και τις καθημερινές, μετά τη δοκιμή του το Σαββατοκύριακο. Άλλωστε, και ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη στο Star άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο σημειώνοντας ότι «είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές». Σε ό,τι αφορά στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και δη το Πάσχα, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.