Κικίλιας: «Στην Ελλάδα μέχρι τις 10 Φλεβάρη τα εμβόλια της AstraZeneca»

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, καθώς και για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού, τονίζοντας πως μέχρι τον Ιούνιο οι εμβολιασμοί θα γίνουν αδιάκοπα

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως οι μηχανές θα μπουν στο «φουλ» για τον εμβολιασμό των πολιτών της χώρας.

Σύντομα τα εμβόλια της AstraZeneca στην Ελλάδα

Όπως ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως πλέον η πολιτεία έχει στη διάθεσή της τρία εμβόλια, καθώς το εμβόλιο της AstraZeneca θα έχει έρθει στην Ελλάδα έως τις 10 Φεβρουαρίου.

Κικίλιας: «Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 270.000 εμβολιασμοί»

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 270.000 εμβολιασμοί. Ο υπουργός Υγείας εξήγησε μάλιστα, πως ο αριθμός αυτός θα είναι τριπλάσιος τον Φεβρουάριο και ακόμη μεγαλύτερος τον Μάρτιο.

Πώς θα φτάσουμε στην ανοσία; – Ο Κικίλιας απαντά

Αναφορικά με το ζήτημα της ανοσίας του πληθυσμού, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως «εάν εμβολιαστούν περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι –ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες– και από εκεί και πέρα το σύνολο του πληθυσμού, τότε μπορούμε να φτάσουμε στην ανοσία».

«Ο Φεβρουάριος θα να είναι ένας δύσκολος μήνας»

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας δεν δίστασε να επισημάνει με βεβαιότητα πως ο Φεβρουάριος πρόκειται να είναι ένας δύσκολος μήνας λόγω των λοιμώξεων και των ιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εάν συνεχίσει χωρίς διακοπές η προμήθεια των κρατών - μελών και έρθουν τα εμβόλια, είναι προφανές ότι μέχρι αρχές καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς, τους μεγάλους σε ηλικία έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι» .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM