Λέκκας για σεισμό σε Νίσυρο: «Δεν πρέπει να ανησυχούμε»

Ευθύμιος Λέκκας
(EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε χθες το βράδυ μεταξύ Νισύρου και Τήλου. Για τη σεισμική δόνηση μίλησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega o καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε. Έγινε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Νισύρου και Τήλου, σε βάθος 7 χιλιομέτρων. Είναι μια περιοχή που έδωσε πολλούς σεισμούς την τελευταία εβδομάδα. Ο 5,1 σεισμός ήταν ο μεγαλύτερος που έδωσε. Η περιοχή δεν έχει δυνατότητα να δώσει μεγαλύτερο σεισμό. Η σεισμική δραστηριότητα δεν έχει καμία σχέση με το ηφαίστειο της Νισύρου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Γεωλογίας.

Να σημειωθεί πως λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε νέος σεισμός, μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην περιοχή, εννέα χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Νισύρου. 

Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,1 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Λίγα λεπτά μετά την αυτόματη λύση, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναθεώρησε την εκτίμησή του και ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,2 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 15,8 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Τήλο
Πηγή: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα