Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν τον έχει επισκεφθεί κανένας συγγενής του στη φυλακή

Δημήτρης Λιγνάδης
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στον θάλαμο 3 των φυλακών της Τρίπολης βρίσκεται ο Δημήτρης Λιγνάδης μαζί με άλλα 19 άτομα. Συγκεκριμένα, τον Λιγνάδη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, έχει επισκεφθεί μόνο ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, τρεις φορές όσο βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές.

Σημειώνεται πως από τον Νοέμβριο σε όλα το σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, λόγω του Covid-19, επιτρέπεται οι κρατούμενοι να συνομιλούν μέσω Skype με τα συγγενικά τους πρόσωπα. Όμως ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα προκειμένου να δει κάποιον συγγενή του. Επίσης, στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως δεν τον παρακολουθεί ψυχολόγος, καθώς είναι κάτι που δεν το έχει ζητήσει ούτε ο ίδιος. Είναι γνωστό μόνο ότι λαμβάνει ήπια αντικαταθλιπτικά χάπια, τα οποία έπαιρνε από πριν.

Ακόμη μία πληροφορία του Mega είναι ότι ο καταγγελλόμενος για σεξουαλικές κακοποιήσεις κάνει παρέα με όλους, έχει εγκλιματιστεί πλήρως, αλλά δεν προκαλεί, αναφέρουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Σημειώνεται πως στο «Live News» στο Mega μίλησε ο πρώτος μηνυτής του Δημήτρη Λιγνάδη και παρέθεσε όσα κατήγγειλε στην ανακρίτρια στις 10/3. Συγκεκριμένα, ο 25χρονος πλέον ανέφερε πως η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι το τραύμα που στιγμάτισε την παιδική του ηλικία, είναι η στιγμή που ένα 15χρονο αγόρι βούτηξε στον άγριο κόσμο των ενηλίκων, από τον οποίο δεν ξαναβγήκε. Όσον αφορά τη μέθοδο που χρησιμοποιούσε ο θεατράνθρωπος, ο μηνυτής είπε πως ήταν κάτι που το εξασκούσε, καθώς το είχε κάνει πολλές φορές. Μάλιστα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε πει στο θύμα πως πάσχει από καρκίνο και βρίσκεται στο τελικό στάδιο!

«Δεν ήταν απλώς ένα πράγμα που το έκανε μία φορά ή δύο φορές. Ήταν κάτι το οποίο το εξάσκησε, το έμαθε, το έκανε πολύ καιρό» είπε αρχικά και συνέχισε: «Εγώ τον είχα ξεχάσει, γιατί δεν ήθελα να τον θυμάμαι, ήταν άσχημο αυτό που έγινε και δεν θα επιτρέψω να το πάθει άλλο παιδί αυτό. Δεν άντεξα όταν είδα ότι υπήρχαν και άλλα θύματα, και επιβαλλόταν η φωνή μου στην υπόθεση».

Ο άνδρας γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη σε ηλικία 15 ετών σε πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη, στο Μεταξουργείο. Σχεδόν αμέσως ο σκηνοθέτης τού πρότεινε να συνεχίσουν την κουβέντα στο ρετιρέ του 7ου ορόφου. «Όταν μιλούσαμε, είδα έναν καλό άνθρωπο, σαν τον ρόλο του πατέρα που είχε. Μου μίλαγε για πράγματα της αρχαίας Ελλάδας, μου έλεγε για κάτι πράγματα τα οποία εγώ δεν ήξερα και εγώ είδα ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει γνώση, ξέρει πράγματα. Γιατί να μη μιλήσω σε έναν καλύτερο άνδρα που μπορεί και εμένα να με κάνει κάτι καλύτερο;» είπε ο 25χρονος άνδρας.

«Παρέλυσε όλο μου το σώμα»

Ο θαυμασμός και η τρυφερότητα που ένιωσε για τον πανίσχυρο τότε θεατράνθρωπο στην πρώτη τους συνάντηση δεν προμήνυαν το τι θα επακολουθούσε στη δεύτερη συνάντησή τους στο σπίτι του σκηνοθέτη. «Όταν βρέθηκα στο διαµέρισµά του, καθίσαμε σε έναν καναπέ, µου έβαλε ένα ποτό και µου έδωσε να καπνίσω ένα τσιγαριλίκι. Ξαφνικά, έπειτα από δύο γουλιές ποτού και πριν ακόµα τελειώσω το τσιγάρο, ένιωσα µια υπερβολική έξαψη, αφόρητη ναυτία, τροµερή ζάλη. Παρέλυσα σε ολόκληρο το σώµα µου και άρχισα να χάνω την επαφή µε το περιβάλλον, να σβήνω κυριολεκτικά. Όταν ξαναβρήκα τις αισθήσεις µου, ήμουν γυµνός στον καναπέ, ενώ είχε ήδη ξηµερώσει» ανέφερε ο μηνυτής.