ΕΔΟΕΑΠ κατά Φουρθώτη: Χρωστά εισφορές 50.000 και απειλή εισαγγελέα

menios-fourthiotis

«Απλήρωτο λογαριασμό» που αγγίζει τα 50.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης) έχει ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης. Πρόκειται για το σύνολο των εισφορών παρελθόντος χρόνου που δεν έχει αποδώσει η εταιρεία, στην οποία απασχολείται ως μοναδικός εργαζόμενος ο παρουσιαστής (περίπου 20.000 ευρώ) συν το αναλογούν ποσοστό των εισφορών στον εξωπραγματικό -και πλασματικό- μισθό που έλαβε στο πλαίσιο του προγράμματος ΣυνΕργασία.  

Η διοίκηση του Οργανισμού, όπως πληροφορείται το news2u, είχε κινητοποιηθεί νωρίτερα του υπουργείου Εργασίας για την περίπτωση Φουρθιώτη, καθώς οι οικονομικές υπηρεσίες είχαν εντοπίσει την παρατυπία/πλαστογραφία της μισθολογικής κατάστασης του μοναδικού εργαζόμενου στην εταιρεία. Έτσι από 6.000 μεικτό μισθό διαπιστώθηκε ότι είχε προστεθεί ένα… μηδενικό, προκειμένου να επωφεληθεί ο εργαζόμενος.

Από την τσέπη του τα νοσήλια

Ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ Φουρθιώτη αφορά και στη εσπευσμένη εισαγωγή και νοσηλεία του στο Ερρίκος Ντυνάν. Βάσει της συνεργασίας του ΕΔΟΕΑΠ με το συγκεκριμένο νοσοκομείο, ο κ. Φουρθιώτης αιτήθηκε την πλήρη κάλυψη των νοσηλίων του από τον Οργανισμό, περίπου 2.500 ευρώ. Ωστόσο οι ελεγκτές του ΕΔΟΕΑΠ δεν τα δικαιολόγησαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους και ο παρουσιαστής κλήθηκε να πληρώσει από την τσέπη του.

Στις οφειλές Φουρθιώτη προς τον ΕΔΟΕΑΠ, προαναγγέλλοντας και παρέμβαση εισαγγελέα, αναφέρθηκε η πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Ελένη Σπανοπούλου, με ανάρτηση της στο twitter.

 

Η ανάρτησή της: 

  

spanopoulou
fourthiotis-nosokomeio
spanopoulou
fourthiotis-nosokomeio