«Απασφάλισαν» οι Σαμαρικοί με βόμβες Βρούτση για… «Φουρθιώτης gate»

Ο «μήνας του μέλιτος», ανάμεσα στις εσωκομματικές τάσεις, φαίνεται πως τελείωσε στο κυβερνητικό στρατόπεδοΤου Γιάννη Βασιλακόπουλου

Το αίσθημα της υπερισχύος, δείχνει να βρίσκεται σε αποδρομή, αφού ταλαντεύθηκε για λίγο στο πεδίο της ψευδαίσθησης. Και να που ο Γιάννης Βρούτσης «πρωτοπαλίκαρο» του Αντώνη Σαμαρά ήρθε να θυμίσει ότι τα στρατόπεδα στο εσωτερικό της Ν.Δ. είναι «ολοζώντανα» και το χάσμα ανάμεσα τους, εμφατικά αγεφύρωτο.

Η παρέμβαση του υπουργού Eργασίας μεστή, όχι μόνον ουσίας, αλλά και συμβολισμών μπορεί να εκληφθεί και ως αποκαλυπτική μιας ταχύρυθμης φθοράς που σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, δεν αναμενόταν σε αυτόν το βαθμό και τόσο γρήγορα από τους αναλυτές του κυβερνώντος κόμματος.

«Μπαταριά» στον κυβερνητικό κύκλο

Κυρίαρχο στο πεδίο των συμβολισμών είναι το ότι ο κ. Βρούτσης επέλεξε το Documento του Κώστα Βαξεβάνη να ρίξει την πρώτη «μπαταριά» στον κυβερνητικό κύκλο των ψευδαισθήσεων. Το ότι επέλεξε να μιλήσει στο επικοινωνιακό «προπύργιο του εχθρού» δημιούργησε τον πρώτο σοβαρό πονοκέφαλο, εντός και περί το Μέγαρο Μαξίμου. Αν όμως ο συμβολισμός έκατσε «βαρύς», η ουσία των όσων είπε αποτέλεσαν αφενός ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεις, αφετέρου, δε, ένδειξη ότι οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αρκετοί, είναι σε εγρήγορση και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να του «χαρίσουν» το παραμικρό. Προσκήνιο και παρασκήνιο της ιστορίας παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας, στο πλαίσιο της συνέντευξης του στην εφημερίδα Documento κάνει λόγο για ένα άτομο που πήγε στο υπουργείο «με μπράβους», «απειλούσε γενικούς γραμματείς» και «κλωτσούσε πόρτες», ζητώντας τα χρήματα που «έχασε» από το πρόγραμμα Συν-Εργασία. Ο κ. Βρούτσης δεν κατονομάζει το συγκεκριμένο άτομο. Φωτογραφίζει όμως τον κ. Μενέλαο Φουρθιώτη. Ο οποίος από την ημέρα της εκλογικής νίκης της Ν. Δ. τον Ιούλιο του 2019, έχει σημειώσει άλματα προσωπικής, πολιτικής επιρροής με ρυθμό που συζητιέται έντονα στα γαλάζια παρασκήνια. Σύμφωνα με όσα αφήνει να εννοηθούν ο πρώην υπουργός Εργασίας, ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να επιχείρησε να εισπράξει μεγάλο ποσό χρημάτων από το πρόγραμμα που συστήθηκε λόγω πανδημίας δηλώνοντας πλασματικούς υψηλούς μισθούς, ενώ ανάλογο κόλπο φέρεται να επιχείρησε να κάνει και για ένα ακόμη πρόσωπο.

Μένιος Φουρθιώτης

Ο Γιάννης Βρούτσης επισημαίνει ότι η κομπίνα έγινε αντιληπτή από τις υπηρεσίες και από τον ίδιο τον τότε υπουργό εξαιτίας ενός λάθους του λογιστή του Μ. Φουρθιώτη και για τον λόγο αυτό άλλαξε η νομοθεσία ώστε να σταματήσουν τέτοιες απόπειρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., αντικαταστάθηκε από υπουργός Εργασίας λίγο καιρό μετά την εμφάνιση της συγκεκριμένης κομπίνας, και στη δημόσια παρέμβαση του προχωρά ένα βήμα παραπέρα και κάνει λόγο για απειλές από τον Μένιο Φουρθιώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM