Αντιπαράθεση on air Βρούτση - Ραγκούση για την υπόθεση Φουρθιώτη

Ραγκούσης: Ο Λιγνάδης και ο Φουρθιώτης στην κυβέρνηση, ο Μητσοτάκης στην εξουσία - Βρούτσης: Η κυβέρνηση αντέδρασε ακαριαία 

Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., Γιάννης Ραγκούσης, διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους σήμερα το πρωί (7/4) για την πολύκροτη υπόθεση Φουρθιώτη».

Ραγκούσης: Παλιά λέγαμε «ο λαός στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία», σήμερα βλέπουμε Λιγνάδη - Φουρθιώτη στην κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη στην εξουσία. Με αυτά τα συγκλονιστικά που ακούμε καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μητσοτάκης  θέλει να κλείσει την εφημερίδα «Documento».

 

Το Μέγαρο Μαξίμου ήξερε τα γεγονότα από τότε που συνέβησαν. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο κ. Φουρθιώτης για την κυβέρνηση. Γιατί ήταν και στη λίστα Πέτσα. Εκτός λοιπόν από το υπουργείο Εργασίας, χρηματοδοτήθηκε και από εκεί.

Όταν έπραξε αυτά στο υπ. Εργασίας, φυλασσόταν με πλειάδα αστυνομικών και με θωρακισμένο όχημα!

Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσοσμη κατάσταση. Σιωπή επικράτησε από την κυβέρνηση επί πολλά 24ωρα. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε αντέδρασε η κυβέρνηση.

Η εντολή Χρυσοχοΐδη ήταν πρώτα να διαψεύσουν τη φύλαξη, και μετά τον σάλο που προκλήθηκε αποφάσισαν να την αποσύρουν.

Βρούτσης: Ο κ. Ραγκούσης προσπαθεί να κάνει τεχνικό διαχωρισμό μεταξύ κυβέρνησης και Μαξίμου. Εγώ ήμουν η κυβέρνηση στο υπ. Εργασίας. Όταν πήρα την πρωτοβουλία να ελέγξω, ήμουν ο υπουργός Βρούτσης της Νέας Δημοκρατίας.

Ραγκούσης: Η καταγγελία και τα μέτρα αντιμετώπισης της συμπεριφοράς Φουρθιώτη, γιατί δεν ελήφθησαν από την κυβέρνηση μέτρα εκείνη τη στιγμή; Το μόνο που αποφάσισε εκείνη τη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο ανασχηματισμός.

Βρούτσης: Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη διά Βρούτση υπουργού αντιμετώπισε ακαριαία το θέμα. Με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού και του υπουργού Χρυσοχοΐδη.

Αφαιρέθηκαν οι αστυνομικοί πριν από τη δική μου αναφορά στο «Documento».

Μέσα σε μια κυβέρνηση που από κάτω υπάρχουν χιλιάδες άτομα μπορεί να παρεισφρήσουν άτομα που δεν είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης. Εκεί αντιδράσαμε ακαριαία.

Βεβαίως έγιναν τον Δεκέμβρη τα γεγονότα.

Ραγκούσης: Πότε αφαιρέθηκε η ασφάλεια από τον κ. Φουρθιώτη; Ο κ. Βρούτσης στη Βουλή δεν είπε τίποτε για την περίπτωση Φουρθιώτη, ενώ η κυβέρνηση, που ήξερε από την αρχή, αφαίρεσε τη φρουρά τώρα. Πώς αντέδρασε; Εδώ του είχε φρουρά μέχρι τον Απρίλιο. Δεν ξέρουμε εάν έχει κινηθεί η διαδικασία για την επιστροφή χρημάτων.

Βρούτσης: Όνομα δεν είπα, ούτε θα πω ποτέ, γιατί δεν είναι η θεσμική μου θέση αρμόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM