Παγώνη: Την βδομάδα αυτή θα αποφασιστεί αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις

Έλεγχος στα διόδια
(EUROKINISSI)

Για τις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται τις τελευταίες μέρες μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN, η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Η ίδια τόνισε πως μετά από δέκα μέρες θα δούμε τα αποτελέσματα του επιδημιολογικού φορτίου και σε τι βαθμό αυτές οι συγκεντρώσεις των νέων θα επιβαρύνουν την ήδη ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία. 

«Ένας ασυμπτωματικός να ήταν σ΄αυτά τα πάρτι θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό σε 100 άτομα. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες, ιδιαίτερα στην Αττική. Το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές είναι υψηλό. Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που διασωληνώνονται στις ΜΕΘ και τουλάχιστον για 10-15 μέρες ακόμα η αύξηση αυτή θα συνεχίζεται» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

ΜΕΘ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

«Υπάρχουν πάρα πολλοί νοσηλευόμενοι και σίγουρα ένα ποσοστό αυτών θα διασωληνωθεί. Το στοίχημα όλων μας είναι ο εμβολιασμός» τόνιζε. «Ο αριθμός των εμβολίων θα κρίνει πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η διαδικασία» τόνισε η κ. Παγώνη ερωτηθείσα για την πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία».

«Ο στόχος μας είναι μέχρι τα τέλη Ιουνίου να έχουμε κάνει μια σχετική ανοσία περίπου με εμβολιασμούς στο 50 ή 60%. Όπως είδατε όμως κάποια εμβόλια καθυστέρησαν να έρθουν αλλά και της Jοhnson and Johnson που ήρθαν δεν μπορούμε από αύριο, όπως ήταν προγραμματισμένο να τα κάνουμε, γιατί περιμένουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εμβολιασμού, λόγω των περιστατικών που είχαν σημειωθεί» τόνισε. 

Τέλος, η κ. Παγώνη δήλωσε πως εντός της βδομάδας θα αποφασιστεί αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα