Τουρισμός: Προετοιμάζονται για την Ελλάδα τουρίστες από Σερβία και Ισραήλ

Σαντορίνη
Πηγή φωτογραφίας: Unsplash

Για το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου προετοιμάζεται η χώρα μας. Η εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα μας θα παίξει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις μετακινήσεις μέσα στο Πάσχα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Μάλιστα, στο «τραπέζι» φαίνεται να είναι ο οριζόντιος εμβολιασμός των κατοίκων σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 10.000 άτομα.

Ισραήλ: Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Στο Ισραήλ από χθες, Κυριακή, που είναι και η πρώτη εργάσιμη μέρα της εβδομάδας, καταργήθηκε η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα είναι διψήφιος, ενώ σχεδόν το 81% των πολιτών ή κατοίκων της χώρας άνω των 16 ετών -που ανήκουν δηλαδή στην ηλικιακή ομάδα η οποία μπορεί να εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στο Ισραήλ- έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Αθήνα
Πηγή φωτογραφίας: Unsplash

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αχιλλέα Πεκλάρη, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, οι Ισραηλινοί, όντας λάτρεις του ελληνικού φαγητού, αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας για τις διακοπές τους μετά τις 15 Μαΐου, έχοντας κάνει 72 ώρες πριν τεστ κορονοϊού. Μάλιστα, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το σχετικό έγγραφο plf αλλά και να δείξουν τη σχετική πιστοποίηση του εμβολιασμού. 

Μάλιστα, να σημειωθεί πως Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Νίκος Βέρτης, θα μεταβούν στο Ισραήλ για να δώσουν συναυλία. 

Ανοίγουν σήμερα τα σύνορα της Ελλάδας για τους ταξιδιώτες από τη Σερβία

Από σήμερα μπορούν και οι Σέρβοι πολίτες να έρχονται στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο κ. Μάρκοβιτς, πρώτα με πτήσεις σε Αθήνα και ύστερα σε Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής, στη Σερβία έχουν εμβολιαστεί 1,2 εκατ. πολίτες, δηλαδή περίπου το 20% του πληθυσμού.

«Οι Σέρβοι θέλουν να πάνε στην Ελλάδα για διακοπές. Πέρυσι πάνω από 50.000 άτομα είχαν κάνει κρατήσεις και έχουν voucher για να έρθουν φέτος. Προτιμούν κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα