Χάλκη: 20 Ευρωπαίοι μετανάστες-Covid στο νησί!

Χάλκη
Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Χάλκης

Το μαγικό νησί της Χάλκης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, καθώς είναι από τις περιοχές, όπου δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα κορονοϊού και αν μη τι άλλο αποτελεί ένα covid-free και ασφαλές προορισμό για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές. 

Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι στιγμής είναι πως στο νησί μένουν τον τελευταίο χρόνο 20 Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι προτίμησαν εν μέσω πανδημίας να μείνουν και τον χειμώνα στη Χάλκη για περισσότερη ασφάλεια σε σχέση με τη χώρα καταγωγής τους.

Η πορεία του εμβολιασμού

«Με απόφαση της κυβέρνησης, ο εμβολιασμός για τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 1000 κατοίκων ήταν οριζόντιος δηλαδή μπόρεσαν να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι που το επιθυμούσαν, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικής ιδιότητας σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα όπου η προτεραιότητα έχει δοθεί σε συγκεκριμένες επαγγελματικές και ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού» δήλωσε στο news2u.gr, ο δήμαρχος του νησιού, Άγγελος Φραγκάκης. 

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χάλκη
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

«Αυτό συνέβη διότι σε περίπτωση νόσησης από κορονοϊό, τα μικρά νησιά της χώρας μας δεν διαθέτουν τις απαραίτητες δομές υγείας και τις υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες που απαιτούνται. Ως εκ τούτο η διαδικασία του εμβολιασμού στο νησί μας έχει ολοκληρωθεί με πλήρη επιτυχία και φυσικά συνεχίζουμε όλοι να τηρούμε τα προβλεπόμενα μέτρα» πρόσθεσε.

Κανένα κρούσμα στη Χάλκη 

Σύμφωνα τον κ. Φραγκάκη, στο νησί δεν εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού. «Είμαστε περίπου 250 κατοίκους τον χειμώνα και υποβαλλόμαστε συχνά σε προληπτικά τεστ, τηρώντας συγχρόνως όλα τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της ατομικής προστασίας, διότι κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό όσο ο ιός θα εξακολουθεί να κυκλοφορεί στην κοινότητα μέχρι να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού» τόνισε.

Δήμαρχος Χάλκης, Άγγελος Φραγκάκης
Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Ερωτηθείς για τη φετινή τουριστική περίοδο, ο δήμαρχος Χάλκης δήλωσε πως «το κομμάτι του τουρισμού αποτελεί τόσο την βαριά βιομηχανία της χώρας μας, όσο και την πηγή εσόδων του νησιού μας». «Το σημαντικότερο κομμάτι και όγκος του τουρισμού που δέχεται η Χάλκη αποτελείται από Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς» πρόσθεσε.

«Ίσως πιο πετυχημένο πέραν της εύθραυστης ορολογίας covid free θα ήταν να τονίσουμε πως το νησί της Χάλκης αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό»

Ο δήμαρχος του νησιού δηλώνει πιο σίγουρος και αισιόδοξος φέτος και ότι θα είναι μια καλύτερη τουριστική χρονιά σε σχέση με πέρυσι. «Στόχος μας, βέβαια, είναι να υπερ-διπλασιαστεί ο αριθμός των τουριστών φέτος» τόνισε. 

«Όλοι οι κάτοικοι και οι αρμόδιες αρχές του νησιού τηρούν πολύ αυστηρά και με μεγάλη υπευθυνότητα τα μέτρα προστασίας για αυτό και ως τώρα δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα» πρόσθεσε. 

Οι κάτοικοι της Χάλκης αντιλήφθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή την επικινδυνότητα και την σοβαρότητα της κατάστασης διότι στον αντίποδα γνωρίζουν πως οι δομές υγείας του νησιού δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σαν και αυτές που έβλεπαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έτσι οπλίστηκαν με υπομονή και έπραξαν τα δέοντα διατηρώντας πάντα την ελπίδα τους. 

«Με την ίδια αυστηρότητα θα συνεχίσουμε έως ότου πραγματοποιηθούν τα εμβόλια στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ολόκληρης της χώρας, γεγονός που θα ανακουφίσει συνολικά την ανθρωπότητα. Επίσης σημαντικό συστατικό επιτυχίας αποτέλεσε η αισιοδοξία μας την οποία δεν χάσαμε ούτε μια στιγμή από πέρυσι» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Χάλκη
Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Χάλκης

Ευρωπαίοι πολίτες αποφάσισαν να μείνουν στο νησί για ασφάλεια

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για την ασφάλεια που αποπνέει η Χάλκη το χειμώνα αποφάσισαν να μείνουν στο νησί 20 Ευρωπαίοι πολίτες. Όπως τονίζει ο δήμαρχος «τον τελευταίο χρόνο διαμένουν στο νησί είκοσι Ευρωπαίοι πολίτες καθώς ένιωσαν περισσότερη ασφάλεια εδώ σε σχέση με την χώρα καταγωγής τους. Είναι άνθρωποι που έχουν επισκεφθεί επανειλημμένα το νησί και φέτος προτίμησαν να διαμείνουν και τον χειμώνα εδώ εξασφαλίζοντας για αυτούς ένα πιο ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης. Κατά βάση είναι συνταξιούχοι». 

xalki
xalki
xalki
xalki
Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Χάλκης
xalki
Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Χάλκης
xalki
Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Χάλκης

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα