4+1 ελληνικά νησιά ιδανικά για κάμπινγκ

σκηνή κάμπινγκ σε παραλία και κοπέλα
(Unsplash.com)

Το καλοκαίρι αυτό το περιμένουμε πως και πως. Ίσως και περισσότερο από κάθε άλλο. Και είναι παραπάνω από φυσιολογικό. Ο εγκλεισμός καλά κρατεί, όπως και οι περιορισμοί που έχει επιφέρει η πανδημία, ωστόσο, σύντομα θα τα καταφέρουμε και τα ελληνικά νησιά θα μας υποδεχτούν μετά βαΐων και κλάδων. 

Μέχρι τότε βέβαια, καλό θα ήταν να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε και λίγο για το τι. πως, που κ.ο.κ. Λίγη έρευνα πάντα είναι απαραίτητη εξάλλου, μην τρέχουμε τελευταία στιγμή.

Αυτό το καλοκαίρι ψηφίζουμε «Ελλάδα»

Αν είσαι από εκείνους που έχουν λατρεία στο κάμπινγκ ή έστω από αυτούς που έχουν αρχίσει να το σκέφτονται σοβαρά, τότε σου έχουμε τους ιδανικούς προορισμούς για να εξερευνήσεις αυτό το καλοκαίρι. Και πίστεψε με, δεν πρόκειται να το μετανιώσεις.

Και μπορεί το κάμπινγκ  –αν σε παιδεύει στη σκέψη και μόνο – να είναι μια δύσκολη απόφαση μεν, αποτελεί δε και μια ιδιαίτερη επιλογή διακοπών που μετά από τόση κλεισούρα ενδείκνυται, καθώς μπορεί να μας φέρει κοντά στη φύση και να μας δώσει την απαραίτητη ελευθερία που τόσο πολύ έχουμε στερηθεί τους τελευταίους μήνες.

Ποια είναι τα ελληνικά νησιά όμως που μπορούν να σου προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία;

Σαμοθράκη

το νησί της Σαμοθράκης
(EUROKINISSI)

Η Σαμοθράκη  –το νησί του Αιόλου κατά τη μυθολογία– ξεπροβάλλει μέσα από το Θρακικό Πέλαγος και ξεχωρίζει για την πρωτόγνωρη άγρια ομορφιά της, τα καταπράσινα τοπία της και την έντονα μυστηριακή ατμόσφαιρα που αναδίδει. Είναι από τα νησιά που φημίζονται για την προσφορά τους στον εναλλακτικό τουρισμό. Σίγουρα οι πολυσυζητημένες βάθρες και οι καταρράκτες της είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Αντίπαρος

Λιμάνι Αντίπαρος
(EUROKINISSI)

Η Αντίπαρος, είναι μια ανάσα μακριά από την κοσμοπολίτικη Πάρο και είναι ξακουστή για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές χωρίς ωστόσο να χάνει τίποτα από τις ανέσεις που μπορεί να προσφέρει σε έναν επισκέπτη. Το βέβαιο είναι πως η μικρή αλλά και πανέμορφη Αντίπαρος θα σε καθηλώσει με τις ονειρικές παραλίες και τα γραφικά σοκάκια της.

Σίφνος

Εκκλησία Σίφνος
(ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/EUROKINISSI)

Η Σίφνος είναι από τα πιο αρμονικά και ιδιαίτερα νησιά των Κυκλάδων με ασύγκριτη ομορφιά και γραφικότητα που κερδίσει και τον πιο δύσπιστο θαμώνα. Το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερο, ωστόσο, οι αρμόδιοι του νησιού μας καλούν να τα αφήσουμε όλα πίσω μας, να κάνουμε ένα restart και να ταξιδέψουμε σε έναν ποιοτικό και ασφαλή προορισμό, όπως η Σίφνος.

Ικαρία

Παραλία στην Ικαρία
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Το νησί αυτό του Βόρειου Αιγαίου «μαγεύει» με την άγρια ομορφιά του και το συνολικό του vibe. Και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Επίσης, είναι από τα νησιά εκείνα που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το κάμπινγκ και φυσικά, την απόλυτη ελευθερία. Το Φαράγγι του Νας, ο Αρμενιστής, το Γιαλισκάρι μας περιμένουν για αξέχαστες ικαριώτικες νύχτες κάτω από τον έναστρο ουρανό με τοπικά εδέσματα, μουσική, χορό και κρασί να ρέει άφθονο.

Αστυπάλαια

Παραλία στην Αστυπάλαια
πηγή: astypalaia_island (ig)

Η Αστυπάλαια -γνωστή και ως «πεταλούδα του Αιγαίου», λόγω του σχήματος της- είναι το πιο δυτικό νησί των Δωδεκανήσων και γι' αυτό έχει δεχτεί μπόλικες επιρροές από τις γειτονικές Κυκλάδες. Είναι ένα όμορφο νησί που ενδείκνυται για διακοπές που βρίθουν ηρεμίας, ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς. Το κάμπινγκ και οι βουτιές στα κρυστάλλινα νερά είναι μεγάλο must.

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς την ιδέα του κάμπινγκ;

Εσύ ποιο ελληνικό νησί θα προτιμήσεις φέτος;

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα