Σίφνος: Διεθνής προβολή μέσω ταξιδιωτικής εκπομπής

Εκκλησία Σίφνος
(ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/EUROKINISSI)

Σε όλο τον κόσμο «ταξιδεύει» η Σίφνος τους τελευταίους μήνες, μέσα από τη διεθνή τηλεοπτική ταξιδιωτική εκπομπή «A Greek Odyssey with Bettany Hughes»! 

Η ιστορία, οι παραδόσεις, οι φυσικές ομορφιές, οι γραφικοί οικισμοί, οι φιλόξενοι κάτοικοι και η γαστρονομία της Σίφνου «πρωταγωνίστησαν» σε επεισόδιο του νέου κύκλου της δημοφιλούς τηλεοπτικής ταξιδιωτικής σειράς που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των διεθνών τηλεθεατών.

Μέχρι στιγμής, το επεισόδιο με τον γραφικό και γαστρονομικό προορισμό των Κυκλάδων προβλήθηκε αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία, στο Channel 5 και στη συνέχεια «ταξίδεψε» στην Αυστραλία στο δίκτυο SBS.

Η λίστα είναι εκτενής και περιλαμβάνει επίσης τον Καναδά στο TVO, την Κροατία στο HRT, την Ιταλία στο Sky, τη Νέα Ζηλανδία στο TOP TV, τη Νορβηγία στο NRK, τις ΗΠΑ στο Smithsonian Channel, την Ισπανία στο TVE και το Movistar, αλλά και την Ελλάδα μέσω του OTE TV. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη τηλεοπτικού συνεργείου στο νησί που πραγματοποίησε πολύωρα γυρίσματα, με τη στήριξη του Δήμου Σίφνου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παρουσιάστρια της εκπομπής είναι η Βρετανίδα ιστορικός, δημοσιογράφος, συγγραφέας και καθηγήτρια Bettany Hughes. «Το γεγονός πως η Σίφνος εντάσσεται σε τηλεοπτικές παραγωγές παγκόσμιου βεληνεκούς με πρωταγωνιστές διεθνείς προσωπικότητες όπως η κυρία Bettany Hughes, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά πως ο προορισμός έχει τη δυναμική να καλύψει επάξια τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, σε όλα τα επίπεδα», δηλώνει η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα