Επτά κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα

άνδρος νησί
© (EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)

Αισιοδοξία για τη νέα τουριστική σεζόν εκπέμπει το νέο τουριστικό αφιέρωμα του «Der Spiegel», που επιχειρεί να αποτυπώσει τις τρέχουσες τάσεις στη διεθνή ταξιδιωτική αγορά, προβάλλοντας κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα.

Όπως τονίζεται στο άρθρο, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί πάλι τους τουρίστες, ενώ αυτή τη στιγμή θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου. Ο συντάκτης του άρθρου εστιάζει στις αλλαγές στις ταξιδιωτικές συνήθειες που αρχίζουν να διαφαίνονται, όπως η προτίμηση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες και η επιλογή προορισμών χωρίς μαζικότητα. Η Ελλάδα διαθέτει τα προσόντα να ανταποκριθεί στις νέες τάσεις με ποιοτικά μικρά καταλύματα, λογικές τιμές και αυθεντική φιλοξενία. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το έγκυρο γερμανικό μέσο ενημέρωσης με την παγκόσμια ακτινοβολία ξεχωρίζει τους επτά προορισμούς της Ελλάδας που προσφέρονται για ονειρικές διακοπές το φετινό καλοκαίρι.

Την κορυφή της λίστας καταλαμβάνει η Άνδρος με τις 30 και πλέον παραλίες της. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Εύβοια, που γοητεύει με το μέγεθός της, τις φυσικές πηγές, το ορεινό στοιχείο, τα μονοπάτια και τις παραλίες. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Φολέγανδρος με τα κρυστάλλινα νερά και την ήρεμη αύρα της. Επόμενο νησί, στην τέταρτη θέση, είναι η Λέρος, που προσφέρεται για καταδύσεις, ενώ πέμπτος προορισμός στην κατάταξη είναι τα Κύθηρα για όσους λατρεύουν τη φύση αλλά και την ιστορία. Στην έκτη θέση οι εκατομμύρια αναγνώστες του διεθνούς Μέσου συναντούν την πεταλούδα του Αιγαίου, Αστυπάλαια, που σαγηνεύει με τα ψαροχώρια της. Τέλος, τη λίστα ολοκληρώνει η Σύρος με την επιβλητική αρχιτεκτονική της.

«Η Άνδρος κερδίζει καθημερινά τις εντυπώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό χάρη στην αυθεντικότητα του νησιού, τις εντυπωσιακές εναλλαγές των τοπίων της, τη γαστρονομία, τις πρωτοβουλίες των ντόπιων και την εμπειρία χαλάρωσης χωρίς συνωστισμό. Ο τουρισμός αλλάζει πρόσωπο και προσαρμόζεται στα θέλω του κάθε τουρίστα, με αποτέλεσμα αυθεντικές γωνιές της Ελλάδας όπως η Άνδρος να αναδεικνύονται σε ιδανικούς προορισμούς» δήλωσε σχετικά με τη νέα πρωτιά της Άνδρου στο «Der Spiegel», ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Μουστάκας, σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα