Παραλίες Βουλιαγμένη: Οι ακτές που θα περάσουμε το καλοκαίρι μας

παραλία Καβούρι Βουλιαγμένη
© (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το καλοκαίρι έρχεται σιγά σιγά και ο κόσμος ετοιμάζεται να ξεχυθεί στις παραλίες με τη Βουλιαγμένη να αποτελεί την πρώτη επιλογή ειδικά για όσους δεν μπορούν να φύγουν εκτός Αττικής.

Η Βουλιαγμένη δε θεωρείται άδικα το στολίδι της αθηναϊκής Ριβιέρας, αφού, εκτός από όμορφες παραλίες, προσφέρει σε όσους επιλέγουν να την επισκεφθούν και μια πληθώρα επιλογών. Από θαλάσσια σπορ και απίστευτη θέα με φόντο το ηλιοβασίλεμα μέχρι sub yoga και sushi nights, η Βουλιαγμένη είναι αναμφισβήτητα ο ορισμός του καλοκαιριού, όταν δεν μπορούμε να βρεθούμε σε κάποιο νησί.

Ποιες είναι οι ιδανικές παραλίες για να περάσουμε το φετινό καλοκαίρι;

Λιμανάκι Παναγίτσα η Δύτισσα

Παναγίτσα λιμανάκι βουλιαγμένης
© EUROKINISSI

Όσοι έχετε επισκεφτεί τα νότια προάστια για μια χαλαρή βόλτα με το αμάξι στην παραλιακή, σίγουρα θα έχετε εντοπίσει τον μικρό κολπίσκο με τα πρασινογάλανα νερά, γνωστό και ως «Πέταλο». Σπάνια θα βρείτε κόσμο στην παραλία, κυρίως λόγω της μικρής έκτασης της παραλίας, αλλά και των βράχων που δεν βολεύουν αρκετούς. Μπορεί να δυσκολευτείτε λίγο με το παρκάρισμα, όμως οι βουτιές θα σας αποζημιώσουν. Δεν είναι απίθανο να δείτε να κάνουν και καταδύσεις, αφού το μέρος ενδείκνυται και με το παραπάνω.

Το μπαράκι του Λευτέρη

καντίνα Λευτέρης Λιμανάκια Βουλιαγμένης
© Google

Λίγο πιο πέρα από το λιμανάκι της Παναγίτσας υπάρχει η καντίνα του Λευτέρη ή αλλιώς Λιμανάκια Βουλιαγμένης. Κρυστάλλινα νερά και με συντροφιά ένα κρύο καφεδάκι και μουσική είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που είναι προ των πυλών. Δεν υπάρχει κάποια ταμπέλα, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με το GPS. Αφήνετε το αμάξι στο χώρο πάρκινγκ που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία και κατηφορίζετε το δρομάκι που οδηγεί στη θάλασσα. Όσοι δεν έχουν μεταφορικό μέσο μπορούν να πάρουν το λεωφορείο «122» και να κατέβουν στη στάση «Α' Λιμανάκια».

Ακτή Βουλιαγμένης

Ακτή Βουλιαγμένης
© (ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI)

Οργανωμένη παραλία με είσοδο για τους λουόμενους που δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν και ίσως η πιο γνωστή παραλία της Βουλιαγμένης, καθώς μαζεύει κάθε λογής κόσμο. Από οικογένειες και ζευγάρια μέχρι ηλικιωμένους και νεολαία. Παράλληλα έχει γήπεδο για beach volley, ρακέτες κ.α για όσους αγαπούν τις αθλητικές δραστηριότητες. Το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ, ενώ το μειωμένο 4 ευρώ.

Αστέρας Βουλιαγμένης (Astir Beach)

Αστέρας Βουλιαγμένης
© astir.gr

Για όσους έχουν να δώσουν έναν παραπάνω οβολό για το καλοκαιρινό τους μπάνιο, ο εμβληματικός Αστέρας Βουλιαγμένης αποτελεί την πρώτη επιλογή. Εδώ και χρόνια ο Αστέρας αποτελεί σταθερή επιλογή, ειδικά για όσους κατοικούν στα νότια. Ακόμα και δεν διαθέτετε το budget μπορείτε να τον επισκεφθείτε για μια φορά, για να αποκτήσετε μια προσωπική εμπειρία. Για τις καθημερινές η τιμή για δύο ξαπλώστρες και μια ομπρέλα είναι στα 50 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα η τιμή ανεβαίνει στα 80 ευρώ.

Μεγάλο Καβούρι

καβούρι Βουλιαγμένη
© (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Από τις πιο διαδεδομένες παραλίες σε όσους μένουν στην Αθήνα, το Μεγάλο Καβούρι μαζεύει αρκετές οικογένειες με παιδάκια. Δεν είναι οργανωμένη παραλία, ωστόσο υπάρχουν μαγαζιά που μπορείτε να προμηθευτείτε τον καφέ σας ή κάποιο σνακ. Αν περπατήσετε πιο πέρα υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί σε μια μικρή προβλήτα, όπου θα δείτε άτομα νεαρής ηλικίας να κάνουν sub.

Bonus: Λίμνη Βουλιαγμένης

Λίμνη Βουλιαγμένης
© (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)

Ο κρυμμένος θησαυρός της Βουλιαγμένης είναι σίγουρο ότι δεν θα σας απογοητεύσει. Μπορεί να μην θεωρείται παραλία, αλλά το ειδυλλιακό τοπίο σε συνδυασμό με τις ιαματικές ιδιότητες της λίμνης θα σας μαγέψουν. Μάλιστα, η περιοχή έχει ανακηρυχθεί φυσικό μνημείο και εντάσσεται στις περιοχές Natura 2000. Η γενική είσοδος τις καθημερινές είναι 15 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι 18 ευρώ. Στην επιστροφή μπορείτε να ανεβείτε με το αυτοκίνητο στον λόφο «Φασκομηλιά» για να θαυμάσετε τη θέα από ψηλά.
 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα