Ιδέες για εξορμήσεις 3 ώρες από την Αθήνα

Με το κλίμα να γίνεται όλο και πιο φθινοπωρινό, οι εξορμήσεις με φίλους ή την οικογένεια θεωρούνται must.

Και τι πιο ωραίο από εξορμήσεις που δεν είναι ιδιαίτερα μακριά, για να μας κουράσουν με τις αποστάσεις.

Μέρη της Ελλάδας με πανέμορφα φυσικά τοπία, μια ανάσα μακριά από την Αθήνα, περιμένουν να τα εξερευνήσουμε και να χαθούμε στην ομορφιά τους. Μακριά από έγνοιες και καθημερινά προβλήματα, αξίζουμε λίγη χαλάρωση και καθαρό αέρα.

Στις παρακάτω περιοχές, που απέχουν κάτι λιγότερο από 3 ώρες από την Αθήνα, μπορούμε να εκτιμήσουμε την ξεχωριστή γοητεία της φύσης και να απογυμνωθούμε από τις υποχρεώσεις που ενδεχομένως μας «πνίγουν».

Κύμη

Η κωμόπολη της Εύβοιας είναι ιδανική για ψαράκι και μεζέδες στο δρόμο προς το λιμάνι, κατά μήκος της παραλίας. Παράλληλα, η θέα από το βουνό «κόβει» την ανάσα, προσφέροντας στο πιάτο μας όλο το Αιγαίο. Για τους πιο τολμηρούς, υπάρχει και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το νησί της Σκύρου. Σε περίπτωση που έχετε λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αξίζει να θαυμάσετε την άγρια ομορφιά και της Σκύρου.

Trivia: Στην Κύμη βρίσκεται το πατρικό σπίτι του γιατρού Γιώργου Παπανικολάου, που ανακάλυψε το τεστ ΠΑΠ.

Ναύπακτος

Εκ πρώτης όψεως κανείς νομίζει πως είναι μια μακρινή τοποθεσία. Ωστόσο, απέχει μόνο 2,5 ώρες από την Αθήνα. Η παραθαλάσσια περιοχή μαζί με το κάστρο στο λιμάνι θα σας συνεπάρουν. Αν φτάσετε εκεί, you can give it a shot, επισκεπτόμενοι και την ορεινή Ναυπακτία. Αν είστε φυσιολάτρες, η διαδρομή μέσα από τα βουνά και τα παραδοσιακά χωριά θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας.

 

Βυτίνα

Ξεφεύγουμε στην Αρκαδία και βρισκόμαστε στη μαγευτική Βυτίνα. Ένας προορισμός ό,τι πρέπει για φθινοπωρινές αποδράσεις. Η Βυτίνα αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά θέρετρα της Πελοποννήσου και όχι άδικα. Το «στολίδι του Μαινάλου» όπως το χαρακτηρίζουν γοητεύει με το σκηνικό που προσφέρει στους ταξιδιώτες. Μην ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα από το φαράγγι του Λουσίου.

Παύλιανη

Η Παύλιανη είναι ορεινό χωριό στο νομό Φθιώτιδας και βρίσκεται μέσα σε ένα ελατόδασος. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να την επισκεφτούν, με αποτέλεσμα να έχει γνωρίσει μια τουριστική ανάπτυξη. Μάλιστα, είναι μια περιοχή αρκετά γνωστή για το Πάρκο Αναψυχής, το οποίο είναι ότι πρέπει για οικογένειες. Δεντρόσπιτα, αιώρες, πολύχρωμες γέφυρες μαζί με το ποτάμι σε προτρέπουν να γίνεις πάλι παιδί!

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα