Πάτμος: Το νησί «πρωταγωνιστεί» στα διεθνή ΜΜΕ

Πάτμος
© Unsplash

Στο επίκεντρο της διεθνούς τουριστικής επικαιρότητας βρέθηκε ένα ακόμη ελληνικό νησί. Συγκεκριμένα, επτά εικόνες από την Πάτμο διανθίζουν το «πάνθεον» με τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες το «Conde Nast Traveller». Τα σοκάκια της Χώρας, η «φωτογενής» παραλία Λιβάδι Γερανού, η Ψιλή Άμμος, το επιβλητικό Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και ο ειδυλλιακός Κόλπος του Σταυρού «ξεναγούν» τους ταξιδιώτες του περιοδικού στο νησί της Αποκάλυψης.

Στο ίδιο πνεύμα, η εφημερίδα «Evening Standard» κατατάσσει την Πάτμο στην τρίτη θέση ανάμεσα στα είκοσι καλύτερα νησιά της Ελλάδας, για την ηλιόλουστη γοητεία της, τη σπιτική κουζίνα και τις θρησκευτικές παραδόσεις.

Πάτμος
© standard.co.uk

Ιδανική για τους λάτρεις της φύσης, χάρη στις όμορφες ακτές και την εντυπωσιακή μορφολογία της, θεωρεί την Πάτμο τo ταξιδιωτικό website της Δανίας, Gotraveling.

Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα του «Guardian» προβάλλει τις προσπάθειες για υγειονομική ετοιμότητα του προορισμού και τις συντονισμένες ενέργειες για την επίσπευση των εμβολιασμών σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Η Πάτμος είναι το νησί που ο επισκέπτης ανέκαθεν ένιωθε σαν το δεύτερο σπίτι του. Ενεργοποιώντας φορείς του τουρισμού και διεθνείς συντάκτες μιλάμε στην "καρδιά" του επισκέπτη και προσφέρουμε ασφαλείς διακοπές σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον με ιστορικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πάτμου, Νίκος Κουτούζος, σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα