Άνδρος: Η προβολή στα διεθνή ΜΜΕ - Άνοδος στις κρατήσεις και για μετά τον Αύγουστο

Άνδρος
© Pixabay

Σε έναν από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς για διακοπές αναδεικνύεται η Άνδρος, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τον δήμο, την αρχή έκαναν οι «New York Times», που κατέταξαν την Άνδρο στα 52 πιο ερωτεύσιμα μέρη του κόσμου. 

Επιπλέον, το νησί κέρδισε μία θέση στην κορυφή με τη ναυτική παράδοση και τα τοπία που θυμίζουν καρτ ποστάλ, σύμφωνα με το «Vagabond», το ταξιδιωτικό  περιοδικό της Σκανδιναβίας. Τον εξίσου εντυπωσιακό τίτλο του καλύτερου ελληνικού νησιού για πεζοπορία κέρδισε η Άνδρος σε λίστα της «Daily Telegraph» με τους 15 κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας. Σειρά είχε η έγκριτη «Evening Standard», που πρόβαλε την τοπική κουζίνα και την ακτογραμμή του προορισμού.

Άνδρος
Φωτογραφία: Guardian

Η μικρή απόσταση από την Αθήνα, οι διακοπές χωρίς κοσμοσυρροή και η αυθεντικότητα είναι οι λόγοι που οδήγησαν και τη διεθνή εφημερίδα «Guardian» να αναδείξει, σε αφιέρωμά της, στην κορυφή της Ελλάδας το ξεχωριστό νησί των Κυκλάδων. Την Άνδρο και την καταλληλότητά της για οικογενειακές διακοπές μακριά από τα πλήθη ανέδειξε στη συνέχεια και το πλέον καθιερωμένο διεθνές Μέσο, «Family Traveller». 

Τέλος, το «Der Spiegel» της Γερμανίας ανάμεσα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας έδωσε την πρώτη θέση στην Άνδρο για τις δεκάδες παραλίες της, την αρχιτεκτονική, τα παραδοσιακά ταβερνάκια, τη βλάστηση και το οργανωμένο περιπατητικό δίκτυο. 

«Τα νέα δεδομένα βρίσκουν την Άνδρο έτοιμη να υποδεχτεί τους φίλους της από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας ιδανικές διακοπές κοντά στην Αθήνα και μακριά από την καθημερινότητα. Τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, οι δεκάδες εναλλακτικές δραστηριότητες και οι συνεχείς διεθνείς αναφορές στο νησί αποτυπώνονται μέσα από την αυξητική πορεία που εμφανίζουν οι κρατήσεις για Άνδρο, ακόμη και για μετά τον Αύγουστο» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα