Παραλίες Θεσπρωτία: Γαλαζοπράσινα νερά και μοναδική εξωτική ομορφιά

Παραλία στην Θεσπρωτία
Φωτογραφία: Unsplash

Οι παραλίες της Θεσπρωτίας δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους προορισμούς του εξωτερικού. Γαλαζοπράσινα νερά, μοναδικές και καθαρές παραλίες και «δαντελωτές ακτές». Και ναι, αυτούς τους προορισμούς δεν τους βρίσκεις μόνο στα νησιά της Ελλάδας, αλλά και στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην Θεσπρωτία. 

Ο Νομός Θεσπρωτίας είναι ο βορειοδυτικότερος νομός της ηπειρωτικής χώρας και πιο συγκεκριμένα ένας από τους τέσσερις της γεωγραφικής και διοικητικής περιφέρειας της Ηπείρου. Ανήκει στους ακριτικούς νομούς της χώρας και πρωτεύουσα του είναι η Ηγουμενίτσα. Τώρα, που άνοιξαν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, σου έχω παρακάτω μία λίστα με εφτά μοναδικές παραλίες για ονειρικές βουτιές και μοναδικές εμπειρίες. Πάρε χαρτί και στυλό...

Το top 7 με τις παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς

Ας ξεκινήσουμε τη λίστα μας με τις παραλίες που βραβεύθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας. Αυτές είναι: Αγία Παρασκευή, Δρέπανο, Καραβοστάσι, Μεγάλη Άμμος.

1. Μεγάλη Άμμος

Η παραλία Μέγα Άμμος (ή Μεγάλη Άμμος) είναι μια πανέμορφη παραλία με βοτσαλάκι και γαλαζοπράσινα δροσερά νερά. Είναι γραφική και οργανωμένη τόσο με ομπρέλες και ξαπλώστρες, όσο και με αναψυκτήρια και ψαροταβέρνες. Την παραλία, θα την βρείτε πηγαίνοντας προς Σύβοτα από το χωριό της Πέρδικας, μετά την παραλία Μικρή Άμμος.

Μεγάλη Άμμος
Φωτογραφία: visit-thesprotia.gr

2. Αγία Παρασκευή 

Η Αγία Παρασκευή είναι μία πανέμορφη παραλία με βότσαλο και χαλίκι στη μέση ενός καταπράσινου τοπίου, αφού ακριβώς απέναντι υπάρχει ένα νησάκι. Φυσικά μπορεί κανείς να το επισκεφτεί κολυμπώντας. Σπάνια έχει κύμα και στην αρχή της παραλίας βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας-Παρασκευής.

3. Δρέπανο

Η παραλία Δρέπανο είναι η κοντινότερη παραλία στην Ηγουμενίτσα και προτιμάται από πολλούς ντόπιους αλλά και τουρίστες λόγω Εγνατίας, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη, περίπου 4 χιλιομέτρων, αμμώδη και ρηχή παραλία με καθαρά νερά. Ξεκινά από το ομώνυμο κάμπινγκ που βρίσκεται στην αρχή και καταλήγει στο Μακρυγιάλλι στο άλλο άκρο της.

Παραλία Δρέπανο Θεσπρωτίας
Φωτογραφία: visit-thesprotia.gr

4. Καραβοστάσι 

Η παραλία Καραβοστάσι είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη οργανωμένη παραλία, με λευκή άμμο και καταγάλανα δροσερά νερά, που βαθαίνουν απότομα, γι’ αυτό και την προτιμούν κυρίως ενήλικες. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταυτίζουν την Πέρδικα με την εικόνα της συγκεκριμένης παραλίας. Έχει καταπληκτικό τοπίο και γι’ αυτό έχει επιλεχτεί αρκετές φορές για γυρίσματα ταινιών και διαφημίσεων.

Στο Καραβοστάσι θα βρείτε ξαπλώστρες για να χαλαρώσετε, καφέ, φαγητό ή σνακ σε ταβέρνες και σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ μπορείτε να μείνετε σε κάποιο από τα καταλύματα που βρίσκονται κοντά στη παραλία. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη και υπάρχει χώρος για να σταθμεύσετε. 

5. Πισίνα

Η παραλία Πισίνα, όπως αποκαλύπτει και το όνομά της πρόκειται για μια μοναδική παραλία με κρυστάλλινα, καθαρά και τιρκουάζ νερά. Είναι από τις πιο γνωστές παραλίες στα Σύβοτα και αξίζει να την επισκεφτείτε, μόνο όμως με σκάφος ή καΐκι, εφόσον βρίσκεται απέναντι από τα Σύβοτα σε ένα νησάκι, αυτό του Μούρτου. Αποτελεί ένα ειδυλλιακό τοπίο, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα εξωτικά μέρη.

Πισίνα Θεσπρωτία
Φωτογραφία: tripadvisor.gr

6. Μπέλλα Βράκα

Άλλη μια μοναδική παραλία στα Σύβοτα θεσπρωτίας. Συγκεκριμένα η παραλία Μπέλλα Βράκα ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο. Μπορεί κανείς να την επισκεφτεί με τα πόδια περνώντας κυριολεκτικά μέσα από την θάλασσα. Είναι μια μικρή, γραφική, αμμώδης παραλία η οποία συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες από τα γειτονικά ξενοδοχεία, ενώ εκεί έχετε την ευκαιρία να κάνετε διάφορα θαλάσσια σπορ. 

Παραλία Ζέρη
Φωτογραφία: visit-thesprotia.gr

7. Ζέρη

Η παραλία Ζέρη είναι μια γραφική παραλία με ρηχά νερά, ιδανική για τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους. Είναι ιδιαίτερα ζεστή και αμμουδερή. Βρίσκεται πολύ κοντά στα μαγευτικά Σύβοτα και μέσα στο καλοκαίρι, αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες αλλά και ντόπιους οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχει χώρος για πάρκινγκ αλλά η πρόσβαση είναι εύκολη και με τα πόδια αφού απέχει μόλις 10 λεπτά από το κέντρο των Συβότων.

*Με πληροφορίες από το visit-thesprotia.gr

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα