Τα 2 must-visit ελληνικά νησιά για να αποφύγεις την πολυκοσμία

Τήνος
© Maria Kos/Unsplash

Οι Βρετανοί ήδη αναζητούν το που θα ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους με την πρέπουσα ηρεμία.

Έτσι, η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» δημοσίευσε μια λίστα με τριάντα προορισμούς, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και δύο ελληνικά νησιά, στα οποία κανείς μπορεί να αποφύγει τα πλήθη και να απολαύσει τις διακοπές του με απόλυτη γαλήνη.

Ποια δύο ελληνικά νησιά κατάφεραν να μπουν στη λίστα;

Τήνος

«Σε απόσταση 15 λεπτών με το φέρι από τη Μύκονο, η Τήνος είναι πολύ διαφορετική από τον πολυσύχναστο και λαμπερό γείτονά της», αναφέρει το δημοσίευμα. Και συνεχίζει: «Η πεζοπορία και όχι τα πολυσύχναστα και πολυπληθή πάρτι αποτελούν από τα βασικά χαρακτηριστικά του νησιού, το οποίο στην ορεινή ενδοχώρα του κρύβει ξεχασμένα χωριουδάκια, παραδοσιακά παρεκκλήσια και εκατοντάδες όμορφους περιστερώνες, όλα συνδεδεμένα με ένα δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας».

Τήνος
© Matthieu Million/Unsplash

Σύμφωνα με το άρθρο το πιο αξιοθαύμαστο σημείο της Τήνου βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, μετά τα χωριά Φαλατάδος και Βωλάξ. «Τεράστιοι ογκόλιθοι γρανίτη κυριαρχούν στο τοπίο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εικόνα που θυμίζει περισσότερο τοπίο στην Αριζόνα, παρά στο Αιγαίο», καταλήγει το δημοσίευμα της Telegraph.

Η Τήνος είναι το νησί της Παναγίας, των ανέμων και της τέχνης του μαρμάρου και είναι γεγονός πως οι διακοπές εκεί αποτελούν μια μοναδική, και ίσως, πρωτόγνωρη εμπειρία, γεγονός που απορρέει από την μοναδικότητα του ίδιου του νησιού. Και είναι βέβαιο, πως αν αναζητάς ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές με φόντο πανέμορφα τοπία, τότε είναι ο ιδανικός προορισμός που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα σου αυτό το καλοκαίρι.

Σύμη

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, δύο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη Ρόδο σε μια καλή χρονιά, η οποία είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα νησιά της χώρας. Αλλά μόνο λίγοι εξ' αυτών παίρνουν την μεγάλη απόφαση και αναχωρούν για τη γειτονική Σύμη και αποκλειστικά και μόνο για ημερήσια εκδρομή.

Σύμη
© Vlad Kiselov/Unsplash

Ο Nick Trend της Telegraph Travel ωστόσο, βλέπει τη Σύμη ως ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά της Ελλάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχει μια υπέροχη γραφική πόλη-λιμάνι, γεμάτη με παστέλ σπίτια που συσσωρεύονται στις πλαγιές γύρω από το λιμάνι, και πολλές δελεαστικές ταβέρνες. Τα βράδια θα τα έχετε όλα αυτά στα πόδια σας σχεδόν σε αποκλειστική διάθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες οι οποίες προσεγγίζονται είτε πεζή είτε με καραβάκι».

Το όμορφο νησί της Σύμης βρίσκεται στα Δωδεκάνησα, και ομολογουμένως είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά του Αιγαίου, ακόμα και αν αυτό το ξέρουν μονάχα οι γνώστες. Είναι σίγουρα ιδανικός προορισμός για χαλαρές διακοπές και προσφέρει σε κάθε επισκέπτη καθαρά και κρυστάλλινα νερά, παραδοσιακά χωριά και οικισμούς, αξιοθέατα και κάθε λογής φυσική ομορφιά που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα