Οι 12 κορυφαίες παραλίες της Ελλάδας

κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη
(ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI)

Πρόσφατο δημοσίευμα του «Lonely Planet» αποθεώνει τις 12 καλύτερες παραλίες της χώρας μας, τονίζοντας πως «η Ελλάδα διαθέτει έναν εκπληκτικό αριθμό χρυσαφένιων ακρογιαλιών, που περιβάλλονται από τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου και του Αιγαίου».

Επιπλέον, στην ανάρτηση αυτή αναφέρεται πως ακόμα και εκείνοι που επιθυμούν απομονωμένους όρμους, ώστε να ξεφύγουν από τα πλήθη, ή όσοι αναζητούν δημοφιλείς ακτές με περισσότερη βουή, ή ακόμη και παραλίες για αρχάριους κολυμβητές, στη χώρα μας θα τα βρούνε όλα.

ΟΙ 12 καλύτερες ελληνικές παραλίες

Στην κορυφή αυτής τις λίστας, «σκαρφάλωσε» η παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου, η οποία όπως αναφέρει το δημοσίευμα είναι «πλαισιωμένη από πανύψηλους βράχους, διαθέτει γαλάζια νερά, καθαρή, τέλεια άμμο και το σημείο αναφοράς της ακτής αλλά και του νησιού, είναι το κουφάρι από ένα ναυαγισμένο πλοίο». 

Ναυάγιο στη Ζάκυνθο
(EUROKINISSI/ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ)

Στη δεύτερη θέση «φιγουράρει» η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στη Μεσσηνία με το χαρακτηριστικό σχήμα μισοφέγγαρου και την χρυσαφένια αμμουδιά. Χάλκινο το μετάλλιο για τις Κουκουναριές της Σκιάθου, μια διάσημη ακτή με καταπράσινα πεύκα, χρυσαφένια άμμο και τιρκουάζ, ρηχά νερά που μαγεύουν και τον πιο απαιτητικό θαμώνα του νησιού.

Στη συνέχεια, συναντάμε τον Μύρτο στην Κεφαλονιά, με τα καταγάλανα νερά και τα ολόλευκά βότσαλα, ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από την καθηλωτική Κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη, η οποία μάλιστα, χαρακτηρίζεται και ως «σουρεαλιστική παραλία που δύσκολα συναντά κανείς αλλού»

Μύρτος στην Κεφαλονιά
(EUROKINISSI)

Στην έκτη θέση βρίσκεται το ονειρικό Ελαφονήσι με τη λευκή και ροζ αμμουδιά, τα τιρκουάζ νερά και τους εξωτικούς αμμόλοφους, ενώ στην έβδομη και όγδοη θέση βρίσκονται η παραλία Ποτάμι στο βόρειο τμήμα της Σάμου και το Ποσείδι, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, αντίστοιχα.

Οι μαγευτικές Σεϋχέλλες της Ικαρίας, οι οποίες μας μεταφέρουν σε μέρη μακρινά, κατατάσσονται στην ένατη θέση και η δεκάδα της λίστας ολοκληρώνεται με τα ξεχωριστά Φαλάσαρνα, τα οποία βρίσκονται στο δυτικό τμήμα των Χανίων.

Στην 11η θέση βρίσκεται η ακτή Πλάκα στη Νάξο, η οποία παραμένει «ανέγγιχτη από το μαζικό τουρισμό και χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις», όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Lonely Planet».

Την 12άδα κλείνει το Πρασονήσι, το οποίο βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Ρόδου. Ουσιαστικά, μιλάμε για μια στενή λωρίδα άμμου, η οποία ενώνει το δημοφιλές «νησί των Ιπποτών» με το γειτονικό ακρωτήριο Πρασονήσι, το σημείο εκείνο όπου το Αιγαίο συναντά τη Μεσόγειο, «δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες ανέμου και κύματος για kitesurfers και windsurfers», όπως αναφέρεται στο άρθρο.

 

Αναλυτικά η λίστα

  1. Παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου
  2. Παραλία Βοϊδοκοιλιάς στη Μεσσηνία
  3. Ακτή Κουκουναριές στην Σκιάθο
  4. Μύρτος στην Κεφαλονιά
  5. Κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη
  6. Ελαφονήσι 
  7. Παραλία Ποτάμι στη Σάμο
  8. Ποσείδι στη χερσόνησο της Κασσάνδρας στην Χαλκιδική
  9. Παραλία Σεϋχέλλες στην Ικαρία
  10. Φαλάσαρνα στα Χανιά
  11. Ακτή Πλάκα στη Νάξο
  12. Πρασονήσι στη Ρόδο

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα