Top 10 ταξιδιωτικές εκπομπές

Το Πάσχα πλησιάζει και οι περισσότεροι είχαν κανονίσει μία εκδρομή ή ένα ταξίδι. Δυστυχώς τα σχέδια ανατράπηκαν και είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε τη νέα πραγματικότητα.

Μένουμε σπίτι, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να ικανοποιήσουμε την επιθυμία μας για ταξίδια, μέσα από εξαιρετικές τηλεοπτικές εκπομπές που θα μας μεταφέρουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία μέσα από τις παρακάτω εκπομπές και δεν θα το μετανιώσετε.

 

Parts unknown

Ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν, που έβαλε τέλος στη ζωή του το 2018, ήταν ο παρουσιαστής αυτής της σπάνιας σειράς, που συνδέει το φαγητό με την κουλτούρα κάθε τόπου. Εξαιρετικά γυρισμένη και συγκινησιακά φορτισμένη από την πληθωρική προσωπικότητα του Μπουρντέν, θα σας πάει από την Αμερική στο Κονγκό και από την Δυτική Ευρώπη στην μακρινή Λιβύη.

Departures

Δύο φίλοι και ένας καμεραμάν γυρίζουν τον κόσμο με ένα σακίδιο στην πλάτη και ελάχιστα χρήματα. Ο ένας είναι πιο διανοούμενος και ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό κάθε μέρους, ο άλλος είναι πιο αυθόρμητος, θέλει να περνάει καλά και να πίνει ποτά. Ο συνδυασμός τους είναι διασκεδαστικός και οι περιπέτειές τους έχουν πλάκα.

Kindness Diaries

Ο ελληνικής καταγωγής Leon Logothetis άφησε την καριέρα του στα χρηματοοικονομικά, καβάλησε την vintage μοτοσικλέτα του και βασίστηκε στην « καλοσύνη των ξένων» προκειμένου να γυρίσει τον κόσμο. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της εκπομπής, μπορεί να δεχτεί δώρα και να δουλέψει αρκεί το μεροκάματο να μην ξεπερνάει τα 5 δολάρια. Έτσι στις περιπλανήσεις του γνωρίζει συνεχώς νέους φίλους, οι οποίοι του προσέφεραν τροφή και στέγη, ακόμα και καύσιμα. Ωραία τοπία και κυρίως μια ωδή στην αλληλεγγύη.

 

Simon Reeve’s BBC Shows

Ο διάσημος συγγραφέας και παρουσιαστή έχει δημιουργήσει για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου BBC μία μίνι σειρά από μίνι ντοκιμαντέρ, που στην ουσία καταγράφουν μία ολόκληρη διαδρομή, για παράδειγμα από την Αλάσκα στην Κόστα Ρίκα, ενώ έχει φτάσει και σε άγνωστες για τους περισσότερους περιοχές του κόσμου. Ανάμεσα στους προορισμούς-και από τους πιο αγαπημένους- και η Ελλάδα.

Extreme Engagement

Ένα αρραβωνιασμένο ζευγάρι από την Αυστραλία γυρίζει τον κόσμο και μελετάει τα γαμήλια έθιμα, αλλά και την καθημερινότητα των παντρεμένων, φέρνοντάς μας σε επαφή με πολιτισμούς και κουλτούρες εντελώς διαφορετικές από την δική μας.

 

Breakfast, Lunch & Dinner

Ο διάσημος σεφ Chang ταξιδεύει με έναν από τους celebrities φίλους του και μαζί δοκιμάζουν πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο. Οι προορισμοί τους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Βανκούβερ, Καναδά, Μαρόκο, Μαρακές,  Λος Άντζελες κ.λ.π. Έχει γνώσεις κουζίνας του κάθε τόπου και καλή αίσθηση του χιούμορ που δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Samatha Browns Places To Love

Η Σαμάνθα, μία από τις δημοφιλείς παρουσιάστριες του PBS πηγαίνει σε γνωστούς και αγαπημένους προορισμούς, εξερευνώντας τα μυστικά τους, τα άγνωστα σημεία και τους θησαυρούς που λείπουν από τουριστικούς οδηγούς.

 

Gordon Ramsey : Uncharted

Ο γνωστός σεφ σε συνεργασία με το National Geographic εξερευνά αχαρτογράφητες γαστρονομικές πτυχές προορισμών, όπως το Περού, η Αλάσκα, το Μαρόκο, η Νέα Ζηλανδία και η Χαβάη, ανακαλύπτοντας ασυνήθιστα υλικά και μαγειρικές κουλτούρες. Συνοδοιπόροι του σε αυτό το ταξίδι οι παραγωγοί κάθε περιοχής, που τον ξεναγούν σε ιδιαίτερα γαστρονομικά μονοπάτια.

Dark Tourist

Ο David Farrier από την Νέα Ζηλανδία μέσω της πλατφόρμας του Netflix ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να γνωρίσει τα πιο παράδοξα και επικίνδυνα μέρη, αλλά και περιοχές που έχουν ένα σημαντικό ιστορικό αποτύπωμα. Ένας από τους προορισμούς του και η πόλη της Αμμοχώστου, που δεν μπορούσε να μην απασχολεί τους λάτρεις του μυστηρίου.

 

An Idiot Abroad

Με κωμική διάθεση, ο Karl Pilkington έχει βάλει σκοπό να επισκέπτεται τα επτά θαύματα του Νέου Κόσμου. Σε κάθε του ταξίδι έρχεται αντιμέτωπος με τις συνήθειες του κάθε τόπου, έχει απίστευτες αντιδράσεις, ενώ συνεχώς οι παραγωγοί του βάζουν ξεκαρδιστικές δοκιμασίες, για τις οποίες δεν είναι ενήμερος από πριν

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM