8 διαδικτυακές περιηγήσεις στα πιο εντυπωσιακά κάστρα του κόσμου (pics)

#ΜένουμεΣπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να «ταξιδέψουμε» διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο και να δούμε τα πιο εντυπωσιακά κάστρα.

Μέσω internet μπορούμε ν' αλλάξουμε παραστάσεις και να περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας, μαθαίνοντας ιστορίες για επιβλητικά μνημεία ανά τον κόσμο.

Το διαδίκτυο μας δίνει την ευκαιρία να «φύγουμε από το σπίτι», ταξιδεύοντας εικονικά σε πολλά μέρη στον κόσμο και εξερευνώντας μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Σας παρουσιάζουμε κάποιες εικονικές περιηγήσεις σε βασιλικές κατοικίες που έχουν την δική τους ιστορία.

 

Windsor Castle, Αγγλία

 

 

Είναι από τα μεγαλύτερα κάστρα στον κόσμο, όπου η Βασίλισσα περνάει συχνά τα σαββατοκύριακά της και τις πασχαλινές διακοπές. Ακόμα και τώρα βρίσκεται σε αυτο-απομόνωση με το σύζυγός Πρίγκηπα Φίλιππο. Μπορείτε να δείτε επίσημο δείπνο στο St. George Hall, το Waterloo Chamber και το Grimson Drawing Home.

 

Prague Castle, Τσεχία

 

Όπως και άλλα τουριστικά αξιοθέατα, έτσι και το κάστρο της Πράγας είναι κλειστό για το κοινό. Μπορεί να μην μοιάζει με παραδοσιακό κάστρο από έξω, έχει όμως μία μακρά ιστορία που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και κάποιοι θεωρούν ότι είναι το πιο αρχαίο στον κόσμο. Έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου, τη Γέφυρα του Σκόντερ και το Βασιλικό Κήπο.

 

Edinburg Castle, Σκωτία

 

Πρόκειται από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Σκωτίας. Το κάστρο του Εδιμβούργου βρίσκεται στην κορυφή του Castle Rock. Μπορείς να δεις τη Μαρία, τα αρχικά της  Βασίλισσα των Σκωτσέζων πάνω από την πόρτα του Βασιλικού Παλατιού, όπως και το παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας.

 

Chambord Castle, Γαλλία

 

Χτισμένο το 1519 κατόπιν αιτήματος του Francois I, ο πύργος έχει γίνει σύμβολο της Γαλλικής Αναγέννησης στην Ευρώπη. Αν και δεν προοριζόταν να γίνει η μόνιμη κατοικία η σκάλα διπλής έλικας εμπνευσμένη από τον Leonardo da Vinci θα σας έκανε να πιστεύετε διαφορετικά.

 

Blarney Castle, Ιρλανδία

 

Χτισμένο το 1446 από τον Dermot McCarthy το Blarney Castle, είναι το τρίτο κάστρο που χτίστηκε στην τοποθεσία. Είναι ίσως πιο γνωστό ως σπίτι του Blarney Stone. Ο θρύλος λέει ότι το φιλί του βράχου σημαίνει ότι δεν θα χαθείτε ποτέ ξανά στα λόγια. Διατίθενται και άλλες εικονικές περιηγήσεις στο κάστρο, στους Poisons Garden ακόμα και στα σπήλαια και στα μπουντρούμια.

 

Neuschwanstein Castle, Γερμανία

 

Το Neuschwanstein  χτίστηκε από τον Ludwig II της Βαυαρίας γνωστός και ως Fairy Tale King, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει το δικό του κάστρο εμπνευσμένο από την όπερα Lohengrin του Richard Wagner.

 

Palace of Versailles, Γαλλία

 

Από τα πιο γνωστά παλάτια στον κόσμο. Πρόκειται για τα πρώην σπίτια των Γάλλων βασιλιάδων. Με την εικονική περιήγηση θα ακούσετε ενδιαφέροντα γεγονότα για τις Βερσαλλίες και θα δείτε το εσωτερικό του παλατιού. Από τα πιο εντυπωσιακά είναι το εκπληκτικό θέατρο και το απίστευτο Hall of Mirrors με συνολικά 357.

 

Sforzesco Castle, Ιταλία

 

Το κάστρο του Μιλάνο χτίστηκε το 14ο αιώνα από την οικογένεια Visconti και έγινε η επίσημη κατοικία τους. Από τότε έχει υποστεί πολλές ανακαινίσεις και το τελικό αποτέλεσμα περιλαμβάνει μαρμάρινα χολ και το Μουσείο Αρχαίας Τέχνης.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM