Τα 15 καλύτερα ελληνικά νησιά για τις φετινές διακοπές

Ζάκυνθος
© Facebook

Τα 15 ελληνικά νησιά που είναι ιδανικά για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές προτείνει η «Daily Telegraph», με τον συντάκτη του άρθρου να σημειώνει ότι «οι διακοπές στα ελληνικά νησιά μοιάζουν με τονωτικό έπειτα από έναν μακρύ χειμώνα. Ποιος θα μπορούσε να απορρίψει μία ή δύο ασφαλείς εβδομάδες ήλιου και νόστιμου φαγητού που σερβίρεται σε παραθαλάσσια ταβερνάκια;».

Ποια ελληνικά νησιά ξεχωρίζουν για τις φετινές διακοπές;

Αρχικά, ως καλύτερο νησί, χάρη στις παραλίες του, ανακηρύσσεται η Ζάκυνθος, που εντυπωσιάζει με το αξιοθαύμαστο Ναυάγιο. Ως καλύτερος οικογενειακός προορισμός με την ατμοσφαιρική παλιά πόλη της αναδεικνύεται το νησί της Κέρκυρας. Στη συνέχεια, ακολουθεί ένα μη κατοικήσιμο νησί ως το κορυφαίο όλων για την πλούσια ιστορία του, που είναι η Δήλος. Δίπλα στη Δήλο κάνει την εμφάνισή της η κοσμοπολίτικη Μύκονος, η οποία ξεχωρίζει για τα καλαίσθητα ξενοδοχεία της. «Πρωταθλήτρια» Ελλάδας στη γαστρονομία είναι η Κρήτη και αμέσως μετά ακολουθούν τα Κουφονήσια, τα οποία κατακτούν την πρώτη θέση για τη γαλήνη και την ηρεμία που εκπέμπουν.

Φυσικά, η Τήνος δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, καθώς πρόκειται για ένα νησί με πρωτόγνωρη, ίσως και «εξωγήινη» ομορφιά. Στη συνέχεια, συναντάμε την Άνδρο, η οποία κερδίζει τις εντυπώσεις ως παράδεισος για τον περιπατητικό τουρισμό. Σύμφωνα με τo άρθρο, η Σύμη προσφέρεται για τα ζευγάρια, ενώ η Σκύρος για υγιή νου.

Η Κάρπαθος εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με την παράδοσή της, η Σαντορίνη για την ασύλληπτη θέα της, η Ρόδος για τη νυχτερινή ζωή που προσφέρει απλόχερα και η Λευκάδα για τα θαλάσσια σπορ της.

Στη λίστα υπάρχει και η Σκόπελος, η οποία αποσπά διπλή διάκριση για τις βίλες και τα αξιοθαύμαστα μοναστήρια της. «Το συναισθηματικό δέσιμο με το "Mamma Mia" και οι ποιοτικές επιλογές της Σκοπέλου για ασφαλή διαμονή είναι ακριβώς τα συστατικά για ιδανικές διακοπές που επιζητά ο σύγχρονος ταξιδιώτης, μακριά από τον συνωστισμό και την τυποποίηση» εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου.

Ολόκληρη η λίστα

  1. Ζάκυνθος
  2. Κέρκυρα
  3. Δήλος
  4. Μύκονος
  5. Κρήτη
  6. Κουφονήσια
  7. Τήνος
  8. Άνδρος
  9. Σύμη
  10. Σκύρος
  11. Κάρπαθος
  12. Σαντορίνη
  13. Ρόδος
  14. Λευκάδα
  15. Σκόπελος
Σκόπελος
© Φωτεινή Ανδριάνα Σταμογιώργου

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα