Σάμος: Ένα πανέμορφο νησί ντυμένο στα λευκά! (pics & vid)

Σάμος: Ένα πανέμορφο νησί ντυμένο στα λευκά! (pics & vid)

Aν δεν έχετε επισκεφτεί την κουκλάρα του βορειοανατολικού Αιγαίου, τη Σάμο, ήρθε η ώρα. Γιατί δεν είναι μόνο ένας must καλοκαιρινός προορισμός, αλλά passe partout. Για όλο τον χρόνο. Και τώρα, που μια υπέροχη «πούδρα», το λευκό το χιόνι με άλλα λόγια, πιο ποιητικά, την έχει «ντύσει», μοναδική! Κυριολεκτικά. 

Η Σάμος είναι ένα πανέμορφο, καταπράσινο νησί με τον (ολο)δικό του αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και 32.977 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή το 2011. Ο Πυθαγόρας (εξ ου και το κοσμοπολίτικο Πυθαγόρειο), ο φιλόσοφος Επίκουρος, ο αστρονόμος Αρίσταρχος που φέρεται να σχεδίασε τον πρώτο ηλιοκεντρικό χάρτη και άλλους, είναι μερικοί από τους αρχαίους Έλληνες που έκαναν γνωστό το νησί ανά τον κόσμο. Επίσης είναι ευρέως γνωστή για τα πολυβραβευμένα της κρασιά, με την μοναδικής ποιότητας μοσχάτου σταφυλιού που παράγουν οι ντόπιοι. Όμως την ιστορία αυτού του τόπου θα σας την πούμε άλλη φορά, με περισσότερες λεπτομέρειες.

Παρακάτω θα δείτε εκπληκτικά στιγμιότυπα, από τα χιονισμένα βουνά της Σάμου, όπως τον Κέρκη με μέγιστο υψόμετρο 1.437 μέτρα και τον Καρβούνη, με μέγιστο υψόμετρο 1.153 μέτρα.

Τα έξοχα αυτά έτσι κι αλλιώς, απ' τη φύση τους, τοπία ντύθηκαν στα λευκά. Φαινόμενο που μόνο συχνό δεν είναι για ένα νησί, με τους κατοίκους να δηλώνουν «ευλογημένοι», που ζουν σε αυτόν τον μαγευτικό τόπο.

Σε αυτές τις μαγικές εικόνες, νομίζει κανείς πως θα δει την ίδια τη βασίλισσα του χιονιού να ξεπροβάλλει από τα πυκνά και ντυμένα στα λευκά δάση.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθούν, είναι από ντόπιους λάτρεις τις φύσης. 

 

[video width="320" height="320" mp4="/wp-content/uploads/2020/01/video-1578565989-1.mp4"][/video]

 

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM