Συρίγος - Καθ. Παθολογίας: Εφόσον το lockdown απέτυχε, πρέπει να ανοίγουμε δραστηριότητες

«Είμαι υπέρ του να ανοίξουμε σιγά σιγά, αλλά το να πάμε στο χωριό το Πάσχα δεν είναι ελεγχόμενος τρόπος» δήλωσε σήμερα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Open ο καθηγητής Παθολογίας Κωνσταντίνος Συρίγος. Πλέον, λόγω της παρούσας επιδημιολογικής κατάστασης όλο και απομακρύνεται το ενδεχόμενο της μετακίνησης εκτός νομού τις ημέρες του Πάσχα.

«Εφόσον το lockdown έχει αποτύχει, πρέπει σιγά σιγά να ανοίγουμε τις εξωτερικές δραστηριότητες. Η εστίαση ίσως είναι η καλύτερη επιλογή, διότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μπορεί να επιβάλει τους κανόνες, όπως με τον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι και τις αποστάσεις. Να του δώσουμε δυνατότητες να βάλει περισσότερα τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους και εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν οι πολίτες πιο ελεγχόμενα» τόνισε ο κ. Συρίγος.

(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

«Η εστίαση και ο αθλητισμός σε ανοιχτούς χώρους είναι οι πρώτες δραστηριότητες που μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, γιατί αυτοί που τα διοργανώνουν έχουν και την ευθύνη να τηρούνται τα μέτρα προστασίας» τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως «όσο πιο γρήγορα ανοίξουν αυτά, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε από τις τυχαίες, αυθαίρετες και μη ελεγχόμενες συγκεντρώσεις ατόμων, τα οποία έχουν κουραστεί και πρέπει να το σεβαστούμε αυτό».

Γυμνάσια και δημοτικά σχολεία

Τέλος, αναφορικά με το άνοιγμα των γυμνασίων και των δημοτικών και ερωτηθείς ο κ. Συρίγος αν αυτές οι βαθμίδες θα έπρεπε να ανοίξουν μαζί με τα λύκεια, δήλωσε πως «θα πρέπει να γίνονται ένα ένα τα βήματα, ώστε να αξιολογούνται».