Μόσιαλος για Πάσχα στο χωριό: Δεν μπορούμε να πάρουμε επιπλέον ρίσκο τώρα

Ηλίας Μόσιαλος
EUROKINISSI-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, αναφέρθηκε στις γιορτές που πλησιάζουν και τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των μετακινήσεων την περίοδο του Πάσχα.

«Δεν μπορούμε με περίπου 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ και με την πίεση που υφίσταται αυτή η στιγμή το Σύστημα Υγείας, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και κάποιες απελευθερώσεις εκπαιδευτικής και οικονομικής δραστηριότητας, να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με ένα άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα τον Μάιο» τόνισε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ειδικές Αποστολές Live».

«Να γίνει έκκληση στους πολίτες ότι το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί όπου ζούμε»

Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες εβδομάδες, σημείωσε πως «θα έλεγα η κυβέρνηση να κάνει μια έκκληση στους πολίτες ότι το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί όπου ζούμε».

«Δεν υπάρχει κάποιος λόγος μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριωτών μας, από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς περιοχές όπου η ένταση της πανδημίας δεν είναι ίδια με αυτήν που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα» κατέληξε ο καθηγητής του London School of Economics.