Μπαμπινιώτης - Τηλεκπαίδευση: «Έχουμε χάσει ένα κομμάτι καλλιέργειας της γνώσης»

Γιώργος Μπαμπινιώτης
(EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)

«Να γυρίσουν γρήγορα τα παιδιά μας στο σχολείο, στον «φυσικό τους χώρο», στο δεύτερο σπίτι τους. Το σχολείο στο οποίο εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας, προσδοκούμε πως θα καλλιεργηθεί μέσα από τη γλώσσα η σκέψη τους» δήλωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης. 

Ο καθηγητής μίλησε νωρίτερα για την επικείμενη επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, περιγράφοντας την ανάγκη των παιδιών για τη διά ζώσης διδασκαλία. Ερωτηθείς ο κ. Μπαμπινιώτης για το αν θα «κοστίσει» η τηλεκπαίδευση στους μαθητές, δήλωσε πως «έχουμε χάσει ένα κομμάτι καλλιέργειας γλώσσας, σκέψης, γνώσης. Αυτό είναι ένα πρόβλημα βέβαια, αλλά στην κ. Κεραμέως εγώ της αναγνωρίζω μια μεγάλη προσπάθεια. Ξέρετε τι είναι να έχεις 1.400.000 μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικούς και να ξεκινάς από το μηδέν να βρεις λύσεις;» αναρωτήθηκε. «Ήταν ένας άθλος αυτό που έγινε, αλλά χάθηκε χρόνος, χάθηκε ύλη».

Μαθητές με μάσκες σε σχολείο
(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

«Τα παιδιά αυτό που θα κερδίσουν από όλη αυτή τη δοκιμασία είναι πως στη ζωή δεν είναι τίποτα δεδομένο» τόνισε και πρόσθεσε πως «χρειάζεται μια εγρήγορση, μια δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων, γιατί βλέπεις τη ζωή να χάνεται. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να μπεις σε αυτή τη ρευστότητα που είναι ζωή». «Συνειδητοποιεί το παιδί ότι δεν είναι όλα βέβαια και κατοχυρωμένα» πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε πως, αφού επιτεύχθηκε ο τρόπος διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης, είναι πολύ πιο εύκολο να βρούμε τρόπους για την αναπλήρωση των μαθημάτων.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα