Κυψέλη: Μία σύλληψη και βεβαίωση 148 παραβάσεων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Περιπολικό
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI

Σε μία σύλληψη και στη βεβαίωση 148 παραβάσεων συνολικά προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης που πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 21 Απριλίου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και στους γύρω δρόμους στην Κυψέλη. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού και αντιμετώπισης του φαινομένου συγχρωτισμού ατόμων σε δημόσιους χώρους, συνελήφθη ένα άτομο για λαθρεμπόριο-παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και προσήχθη ένα ακόμη, ενώ ελέγχθηκαν συνολικά 320 άτομα, 112 οχήματα και 10 καταστήματα.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 124 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 22 των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού και 2 παραβάσεις καταστημάτων για τον ίδιο λόγο. Επίσης, αφαιρέθηκαν 23 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, 13 άδειες ικανότητας οδήγησης, 10 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας και ακινητοποιήθηκαν 21 οχήματα.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες μέρες σημειώνονται απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε μεγάλες πλατείες της Αθήνας, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έρχονται αντιμέτωπες με... σκουπιδότοπους. Μετά τα... κορονοπάρτι που σημειώθηκαν στην πλατεία Βαρνάβα, χθες υπήρχε ισχυρή αστυνόμευση στην περιοχή για την αποφυγή συνωστισμού των πολιτών.

1.000 άτομα σε πλατεία στην Κυψέλη

Ωστόσο, αρκετοί συμπολίτες μας δεν πτοήθηκαν, καθώς –όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες– τα δύο τελευταία βράδια συνωστίζονται στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι είχαν κατεβασμένες τις μάσκες. Μάλιστα, στο σημείο χθες το βράδυ υπήρχε και dj. 

Εικόνες συνωστισμού σημειώθηκαν στη Βεάκη στο Περιστέρι αλλά και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν μέσα από τα social media ποιοι ήταν διοργανωτές των συγκεντρώσεων. Η κατάσταση τις τελευταίες μέρες φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη, ενώ οι ειδικοί παρουσιάζονται ανήσυχοι, μιλώντας για εστίες υπερμετάδοσης του ιού. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ