Γηροκομείο - Χανιά: Έρευνα μεταβίβασης ακινήτου - Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες

Φροντίδα ηλικιωμένου
Πηγή φωτογραφίας: Pixabay

Νέες εξελίξεις και σοκαριστικές μαρτυρίες έρχονται στο «φως» για τον οίκο ευγηρίας στα Χανιά, όπου μέσα σε ένα χρόνο τουλάχιστον 68 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους, όλοι από ανακοπή καρδιάς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει γίνει παρέμβαση του Αρείου Πάγου, η οποία τρέχει γρήγορα τις διαδικασίες και το αργότερο αμέσως μετά το Πάσχα θα έχουμε την άσκηση διώξεων και την απαγγελία κατηγοριών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υπάρχει και το ζήτημα των περιουσιών των ανθρώπων αυτών, όπου ανοίγει μια άλλη διάσταση. Ερευνάται τουλάχιστον μια περίπτωση, όπου υπάρχει ύποπτη μεταβίβαση ακινήτου ηλικιωμένου, για την οποία διενέργησε την πράξη, ως πληρεξούσιος του ηλικιωμένου η ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας. 

Για τις μέχρι στιγμής καταγγελίες και μαρτυρίες, η θέση της ιδιοκτήτριας, σύμφωνα και με τον δικηγόρο της είναι ότι πρόκειται για μια «σκευωρία, για μια εκδικητική στάση των ανθρώπων που έχουν απολυθεί».

Νέα μαρτυρία

Συγγενής θύματος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, για το θάνατο της μητέρας του. «Πέθανε εκεί μέσα και ενημερώθηκα τηλεφωνικά» τόνισε. «Την είδα Τετάρτη απόγευμα φανερά αδυνατισμένη, καμία σχέση με το πώς ήταν όταν πρωτομπήκε στο γηροκομείο. Την Παρασκευή ενημερώθηκα ότι πέθανε» πρόσθεσε.

Πωλητήριο στο γηροκομείο των Χανίων;

Ωστόσο, ερωτήματα γεννώνται για μια ανάρτηση που φέρεται να έγινε στο διαδίκτυο στις 15 Απριλίου 2021, καθώς δημοσιεύθηκε μια αγγελία - πωλητήριο για τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας που έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο μάτι του κυκλώνα μετά τις καταγγελίες και την έρευνα των ανακριτικών αρχών για τον θάνατο δεκάδων τροφίμων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το cretapost.gr στην αγγελία αναφέρονται τα χαρακτηριστικά του οικοπέδου και του κτιρίου, το οποίο τονίζει ότι πρόκειται για Μονάδα Φροντίδας ηλικιωμένων. 

Ωστόσο, την είδηση αυτή διαψεύδει η ίδια ιδιοκτήτρια του οίκου ευγηρίας, η οποία δήλωσε πως «πρόκειται για παλιά αγγελία και ειλικρινά δε γνωρίζω πως ανανεώθηκε πρόσφατα. Ο οίκος ευγηρίας δεν πωλείται».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα