Παγώνη - Πάσχα: Με self test στο οικογενειακό τραπέζι - Διπλή μάσκα στις εκκλησίες

Self tests
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

«Στο 89% βρίσκεται η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη στο 91%. Η πληρότητα στις υπόλοιπες περιοχές είναι στο 87%» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. 

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια σταθεροποίηση και μια ελάχιστη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, κάτι που σταδιακά ευχόμαστε να γίνει περισσότερο» τόνισε η κ. Παγώνη. «Προσπαθούμε και προχωράμε τους εμβολιασμούς» τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως το «70% των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστο».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39, η κ. Παγώνη δήλωσε πως από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών υπάρχει μια μικρή υποσημείωση ότι «οι έγκυες γυναίκες και αυτές που πρόκειται να αποκτήσουν παιδί συνιστάται να μην κάνουν το εμβόλιο», ενώ οι υπόλοιποι εμβολιάζονται ανεξαιρέτως, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κάποια εξέταση. «Έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και είναι λογικό ο κόσμος να προβληματίζεται» τόνισε.

Ερωτηθείσα για την ινδική μετάλλαξη, η κ. Παγώνη δήλωσε πως «εργαστηριακά, η ομάδα που ασχολείται με τις μεταλλάξεις το ψάχνει. Τα συμπτώματα και των δύο κρουσμάτων είναι απλά και εντός των ημερών θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες πάνω σε αυτό το ζήτημα». «Δεν έχουμε πλήρη στοιχεία» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα υγειονομικά περιοριστικά μέτρα το Πάσχα, η κ. Παγώνη δήλωσε πως «θα ήταν καλό τα άτομα να έχουν κάνει τα self tests και όσοι πάνε στις εκκλησίες να φορούν διπλή μάσκα, καθώς οι αποστάσεις δεν είναι πρακτικά τόσο εφικτές». «Μπορούμε με τα μέτρα αυτά σιγά σιγά, με υπομονή, να προχωρήσουμε. Δεν χρειάζεται πανικός» κατέληξε.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα