Έγκλημα Αγία Βαρβάρα: Κάθειρξη 8 ετών στους τρεις ανήλικους δράστες

Απολογία στην ανακρίτρια ανηλίκων για τη δολοφονία 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα
© EUROKINISSI

Ποινή κάθειρξης 8 ετών στον καθένα επέβαλε το δικαστήριο Ανηλίκων στους τρεις έφηβους, μία 15χρονη και δύο 17χρονοι, που κρίθηκαν ένοχοι για την άγρια δολοφονία με περισσότερες από 20 μαχαιριές της μητέρας του κοριτσιού στο διαμέρισμα της στην Αγία Βαρβάρα τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το Τριμελές δικαστήριο Ανηλίκων ομόφωνα κήρυξε ενόχους την κόρη του θύματος και τους δύο φίλους της για το αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο σύμφωνα με τη δικογραφία αποφάσισε η 15χρονη και εκτέλεσαν τα δύο αγόρια, με οικονομικό κίνητρο. Στους τρεις εφήβους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό ενώ η απόφαση των δικαστών ήταν ανάλογη με την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία φέρεται να χαρακτήρισε το έγκλημα «ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που έχουν συμβεί» αναφερόμενη σε «τρομακτική σκληρότητα» που επέδειξαν τα τρία παιδιά.

έγκλημα Αγία Βαρβάρα
© (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Τα τρία παιδιά, που δικάστηκαν κεκλεισμένων των θυρών, θα οδηγηθούν σε καταστήματα κράτησης νέων όπου θα παρακολουθούνται από ψυχολόγο.

Η 50χρονη μητέρα της ανήλικης βρέθηκε τον Νοέμβριο του 2020 από συγγενικό της πρόσωπο, δεμένη χειροπόδαρα και μαχαιρωμένη στο πρόσωπο και στον λαιμό. Η κόρη τού θύματος και οι φίλοι της επιχείρησαν να διαφύγουν και εντοπίστηκαν μετά από ώρες σε αυτοκίνητο στις Σέρρες. Το κορίτσι με τον έναν κατηγορούμενο, ρουμανικής καταγωγής, συνελήφθησαν αμέσως ενώ το δεύτερο αγόρι κατάφερε να ξεφύγει, επέστρεψε στο σπίτι του και πήγε στις Αρχές ενώ ήδη ήταν καταζητούμενος.

Σύμφωνα με τον συνήγορο ενός εκ των κατηγορουμένων, Απόστολο Λύτρα: «Το δικαστήριο επέβαλε τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή παρακολούθησης από κατάστημα κράτησης ανηλίκων. Θεωρώ ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί. Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για το ποιος έκανε την πράξη. Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο δικαστήριο ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στο έγκλημα. Στην προδικασία η 15χρονη είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα της δεν της φερόταν καλά, όμως αυτός ο ισχυρισμός δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα