Γκάγκα - Κορονοϊός: Προηγμένο το ισραηλινό φάρμακο

Εργαστήριο
Φωτογραφία: Pixabay

Για το ισραηλινό φάρμακο έναντι του κορονοϊού μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα. Όπως έγινε γνωστό, ξεκινά σήμερα στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικό» η κλινική μελέτη για το εισπνεόμενο φάρμακο. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 90 ασθενείς ήπιων ή μέτριων συμπτωμάτων Covid-19 θα δοκιμάσουν δύο διαφορετικές δόσεις του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Τι δήλωσε η Μίνα Γκάγκα για το φάρμακο

«Είναι τεχνολογικά ένα προηγμένο φάρμακο. Δίνεται για πέντε μέρες. Θέλουμε να δούμε πόσο πιο γρήγορα γίνονται καλά όσοι το λαμβάνουν, πόσο λιγότερο οδηγούνται σε διασωλήνωση» δήλωσε η Μίνα Γκάγκα.

«Πολύ ευχαριστημένοι κάθε φορά που υπάρχει ένα νέο φάρμακο. Όμως δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε και να λέμε ότι πρέπει να το πάρουν όλοι. Πρέπει να δοκιμαστεί πόσο ασφαλές και αποδοτικό είναι. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ένα φάρμακο έναντι της φλεγμονής» πρόσθεσε. Το συγκεκριμένο φάρμακο θα χορηγηθεί σε ασθενείς από 18 έως 80 ετών.

Η κ. Γκάγκα τόνισε πως το συγκεκριμένο φάρμακο δίνεται στο πλαίσιο της μελέτης και «δεν θα μπορέσουμε να το χορηγήσουμε άμεσα σε όλο τον κόσμο». «Οι ασθενείς που το πήραν πήγαν πολύ καλά» δήλωσε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής για τα αποτελέσματα της μελέτης στο Ισραήλ.

Νοσοκομείο «Σωτηρία»
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τέλος, η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε και στις πληροφορίες που υπάρχουν στα social media γύρω από τον κορονοϊό και τόνισε πως «θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί ένα μέρος αυτών δεν είναι αληθές». 

Η τοποθέτηση του Γ. Παυλάκη για την πορεία του ιού

Για την πορεία του ιού στη χώρα μας μίλησε νωρίτερα και ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος ανέφερε πως «αν υπάρξει άλλο τεράστιο κύμα, θα ξανακλείσουν όσα ανοίγουν. Το θέμα είναι να μην υπάρξει. Το πρόβλημα είναι τα καινούρια στελέχη του ιού, που είναι πάντα επίφοβα. Μέσα σε 1-2 μήνες μπορούν να επικρατούν» υπογράμμισε, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Ισραήλ, όπου αναζωπυρώθηκε η πανδημία πέρσι το καλοκαίρι.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα