Θεσσαλονίκη: Θα διερευνηθεί ο θάνατος 44χρονης μετά το εμβόλιο

ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
© EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, η 44χρονη γυναίκα είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca τη Δευτέρα 3 Μαΐου και ώρα 12.40 το μεσημέρι και, όπως δήλωσε στο politispress.gr ο σύζυγός της, μέχρι το απόγευμα ήταν καλά, αλλά το βράδυ ανέβασε δέκατα και πήρε ένα Ντεπόν. Γύρω στις 03.30-04.00 επήλθε το μοιραίο και κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ.

H γυναίκα εμβολιάστηκε με AstraZeneca το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας και ξημερώματα της Τρίτης, στις 04:30, έφυγε από τη ζωή. Ο θάνατος της 44χρονης προήλθε από καρδιακή ανακοπή, όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Για τον θάνατο της 44χρονης ερωτήθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως είπε, ο θάνατος σχετίζεται χρονικά με τον εμβολιασμό, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες από τη νεκροτομή δείχνουν ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις. «Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι έγινε το μεσημέρι και ότι ο θάνατος της εκλιπούσης δεν συνδέεται με θρομβώσεις. Φαίνεται ότι υπήρχε ένα έμφραγμα, σε έδαφος παλαιότερου εμφράγματος. Η μελέτη θα είναι σχολαστική».
 

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Η 44χρονη φέρεται να εμφάνισε ιστορικό παλιού εμφράγματος και θρομβώσεων, ενώ σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση. Παράλληλα, θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για τη μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε τρεις μήνες.

Η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, τα οποία όμως και δεν αποδέχονται.

Tι είπε η Θεοδωρίδου για τη 44χρονη που πέθανε μετά το εμβόλιο AstraZeneca

Η Μαρία Θεοδωρίδου έπειτα από ερώτηση που δέχτηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας, αναφέρθηκε στο περιστατικό θανάτου της 44χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη που έχασε τη ζωή της μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca έναντι της Covid-19.

Αφού συλλυπήθηκε τους οικείους της, είπε ότι το περιστατικό μελετάται με προσοχή, ωστόσο τόνισε ότι στη σορό της γυναίκας έγινε νεκροψία - νεκροτομή και πρόσθεσε: «Ο θάνατος της εκλιπούσης δεν συνδέεται με θρομβώσεις, αλλά υπήρξε έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρου εμφράγματος, ωστόσο το περαστικό αυτό θα μελετηθεί σχολαστικά».

ΠΗΓΗ: kedenews.gr

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα