Σκόπευε να ζήσει πλουσιοπάροχα στην Αλβανία – Τι αναμένεται να επικαλεστεί στον ανακριτή

Δράστης για το έγκλημα στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ )

Ο δράστης, που συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές την παραμονή του Πάσχα, όλες αυτές τις ημέρες που παραμένει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών συνομιλεί με τους δικηγόρους του, έτσι ώστε να ετοιμάσει την υπερασπιστική του τακτική.  

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες αλλά και τη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, ο φερόμενος ως δράστης μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για την αποτρόπαια πράξη του. Αφηγήθηκε το πώς σχεδίασε την εγκληματική του πράξη αλλά και πώς προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη του για να μη φτάσουν οι αστυνομικοί στον εντοπισμό του.  

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβαν να ρίξουν άπλετο φως στη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 23 Δεκεμβρίου του 2020, αξιοποιώντας κάθε στοιχείο και πληροφορία, έφτασαν στην ταυτότητα του ανθρώπου που πυροβόλησε με τρεις σφαίρες στο πάρκινγκ του Κέντρου Υγείας των Καλυβίων τον 60χρονο άνδρα.  

Ο γρίφος άρχισε να λύνεται όταν εξετάστηκαν λεπτομερώς όλες οι κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν γύρω από το Κέντρο Υγείας. Εκεί οι αστυνομικοί διαπίστωσαν λίγη ώρα μετά το έγκλημα ένα ασημί αυτοκίνητο, μάρκας Mitsubishi, χωρίς πινακίδες να κινείται στους δρόμους των Καλυβίων. Συνδυάζοντας το γεγονός ότι ο 32χρονος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του αλλά και το ότι είναι κάτοχος ενός παρόμοιου οχήματος, γρήγορα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να αναζητούν τον 32χρονο.  

Κέντρο Υγείας Καλυβίων
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η φυγή στην Αλβανία  

Ο ύποπτος, έως τότε, διαπιστώθηκε ότι είχε διαφύγει παράνομα στην Αλβανία, και συγκεκριμένα σε μια παραθαλάσσια πόλη της γειτονικής χώρας, τη Λέζα. Ο 32χρονος, που διέμενε στην ίδια πολυκατοικία με το θύμα και έφτασε –όπως ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς– στη δολοφονία επειδή ο 60χρονος και η σύζυγός του, που ήταν διαχειριστές, του έστελναν αυξημένα κοινόχρηστα αλλά του είχαν κάνει και μάγια, σκόπευε να μείνει μόνιμα στην αλβανική πόλη για να μην πέσει στα χέρια των διωκτικών αρχών. Άλλωστε, έχει μεγάλη οικονομική άνεση, καθώς είναι εισοδηματίας και λαμβάνει αρκετά χρήματα από ακίνητα που νοικιάζει. Έτσι θα ζούσε πλουσιοπάροχα σε μια πόλη με μικρότερο κόστος ζωής και μακριά από την τσιμπίδα του νόμου.  

Όμως η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε τις αλβανικές αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους απέλασαν τον 32χρονο στην Ελλάδα. Μόλις επέστρεψε στη χώρα μας, οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών τού πέρασαν χειροπέδες και κατάφεραν, στο πλαίσιο της προανάκρισης, να αποσπάσουν όλες τις λεπτομέρειες της δολοφονίας.  

Με 500 ευρώ η αγορά του όπλου  

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 32χρονος αγόρασε λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία, έναντι 500 ευρώ από τη μαύρη αγορά του Μενιδίου, το όπλο με το οποίο στέρησε τη ζωή του 60χρονου.  

Αφού μελέτησε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις του θύματος, του έστησε καρτέρι στο υπόγειο πάρκινγκ της εργασίας του. Μόλις ο 60χρονος στάθμευσε το αυτοκίνητό του, ο 32χρονος, που τον περίμενε εκεί, βγήκε από το δικό του όχημα και τον εκτέλεσε με τρεις σφαίρες. Έφυγε από το σημείο με το αυτοκίνητό του πιστεύοντας ότι έχει πραγματοποιήσει το τέλειο έγκλημα, αλλά τελικά οι κινήσεις του αποκρυπτογραφήθηκαν από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.  

Ο 32χρονος στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, αφού είπε ότι προχώρησε στο έγκλημα γιατί ο 60χρονος, που ήταν διαχειριστής της πολυκατοικίας, του έστελνε αυξημένους λογαριασμούς κοινοχρήστων, στη συνέχεια ανέφερε έναν ακόμη λόγο. Όπως ισχυρίστηκε, το θύμα και η σύζυγός του του έκαναν μάγια. «Μου έκαναν μάγια. Ήταν τόσο ισχυρά, που δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ενώ από κάποια στιγμή κι έπειτα άρχισα να χάνω και κιλά» δήλωσε. 

Ο 32χρονος, που έλαβε χθες από τον ανακριτή 24ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων. Μάλιστα, τα όσα έχει ισχυριστεί περί μαγείας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δικηγόροι του να ζητήσουν ψυχιατρική - ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη.  

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα