Απολογείται ο 32χρονος που σκότωσε τον διαχειριστή της πολυκατοικίας του επειδή του έκανε μάγια

32χρονος

Στο γραφείο του ανακριτή στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο 32χρονος που κατηγορείται πως τον περασμένο Δεκέμβριο πυροβόλησε και σκότωσε με τρεις σφαίρες έναν 60χρονο άνδρα στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών, ομολόγησε πως σκότωσε τον διαχειριστή της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει επειδή του είχε κάνει μάγια αλλά και επειδή τον έκλεβε στα κοινόχρηστα.
Η υπόθεση, που έχει συνταράξει ακόμη και τους ίδιους τους πολύπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, χαρακτηρίζεται πρωτοφανής αναφορικά με τα κίνητρα της δολοφονίας.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή στο κτίριο 9 των δικαστηρίων και σε λίγη ώρα αναμένεται να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν στη δολοφονία του 60χρονου άνδρα με τον οποίο διέμενε στην ίδια πολυκατοικία στο Κορωπί.
Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο κατηγορούμενος είπε ότι το θύμα μαζί με τη σύζυγό του, οι οποίοι ήταν και διαχειριστές, τους τελευταίους μήνες τού ζητούσαν υπέρογκα ποσά για κοινόχρηστα. Η αποκάλυψή του ωστόσο που άφησε άναυδους τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ήταν πως λίγους μήνες πριν από το έγκλημα είχε αντιληφθεί ότι ο 60χρονος του είχε κάνει μάγια, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά του.

32χρονος

Το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου του 2020, όπως φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς, μη μπορώντας άλλο αυτή την κατάσταση, πήρε ένα όπλο που είχε αγοράσει από άγνωστο άνδρα στο Μενίδι, έβγαλε τις πινακίδες του οχήματος της μητέρας του και ακολούθησε τον 60χρονο άνδρα μέχρι τη δουλειά του στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων.  

Τον άφησε να παρκάρει και μόλις ο 60χρονος βγήκε από το αυτοκίνητό του, τον πυροβόλησε τρεις φορές σκοτώνοντάς τον. Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του, πήρε τη μητέρα του και βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στη γειτονική Αλβανία. Ο 32χρονος, ο οποίος δηλώνει εισοδηματίας, έχει αρκετούς φίλους αλβανικής καταγωγής και έμεινε μαζί τους έως ότου «κοπάσει» η ιστορία, όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς.

Ωστόσο, οι Αρχές είχαν φτάσει στα ίχνη του και περίμεναν την επιστροφή του. Τον κάλεσαν για κατάθεση, όπου υπέπεσε σε αντιφάσεις, και τελικά ο 32χρονος ομολόγησε το στυγερό έγκλημα. Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί από ανακριτή και εισαγγελέα εάν θα προφυλακιστεί.