Μένιος Φουρθιώτης - Φυλακές Κορυδαλλού: Σε κελί με ακόμη τέσσερα άτομα

Μένιος Φουρθιώτης
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μένιος Φουρθιώτης το πρωί της Κυριακής πέρασε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού και αμέσως υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού. Οδηγήθηκε στην 6η πτέρυγα σε κελί με άλλους τέσσερις κρατούμενους ελληνικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΚΑΪ, παραμένει λιγομίλητος και δεν έχει ζητήσει τίποτα από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Μάλιστα ο παρουσιαστής δεν έφαγε από το φαγητό των φυλακών, καθώς ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή λόγω προβλήματος υγείας.

Η διαδικασία των απολογιών για τους κατηγορούμενους ήταν πολύωρη, με τον γνωστό παρουσιαστή να βαρύνεται με εφτά πλημμελήματα και δύο κακουργήματα. 

Υπενθυμίζουμε πως ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κριθεί προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα στις 19:10 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Έφυγε από τα δικαστήρια χωρίς να πει το παραμικρό και πλέον θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Τι κατέθεσαν οι συγκατηγορούμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή που βαρύνονται και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων που, όπως λένε, καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών. Επέμειναν επίσης πως η μόνη τους σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική του συνοδεία.

Μετά από απόφαση που πάρθηκε στις φυλακές Λάρισας θα οδηγηθεί ο 48χρονος συνεργός του, ενώ ο 42χρονος στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα