Στην φυλακή ο Μένιος Φουρθιώτης και οι "σωματοφύλακες" του

Μένιος Φουρθιώτης εισαγγελέας
© (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο γνωστός παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο "σωματοφύλακες" του, μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν στον ανακριτή. Εισαγγελέας και ανακριτής συμφώνησαν με αποτέλεσμα οι τρεις άνδρες να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι εως ότου εκδικαστεί η υπόθεση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και υποστήριξαν οτι το μόνο που τους συνδέει είναι η προσωπική φύλαξη του παρουσιαστή, από την στιγμή που παύθηκε η αστυνομική του συνοδεία.

Επί έξι ώρες, οι κατηγορούμενοι και κυρίως ο Μένιος Φουρθιώτης, έδιναν τις δικές τους εξηγήσεις για το τι τελικά συνέβη και εαν όντως, όπως κατηγορούνται, προχώρησαν σε αυτές τις πρωτοφανείς πράξεις. Υπενθυμίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται οτι πλήρωσε 40.000 ευρώ στους δύο συγκατηγορούμενους του προκειμένου να επιτεθούν δύο φορές, με καλάσνικοφ και βόμβα, στο σπίτι του προκειμένου να αποκτήσει εκ νέου την αστυνομική φρουρά, που προσφάτως του είχε αφαιρεθεί.

Οι δύο άνδρες, οι συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη, κατηγορούνται πέρα από τις επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή και για τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στην Νέα Ερυθραία.

Μένιος Φουρθιώτης εισαγγελέας
© (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ήταν το βράδυ που θα πραγματοποιούσαν το πρώτο χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη στον Διόνυσο. Όμως έπεσαν σε αστυνομικό έλεγχο και ο συνεπιβάτης της μηχανής, άνοιξε πυρ εναντίον τους με καλάσνικοφ. Ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάνεις από τους αστυνομικούς. Το κατηγορητήριο για τους τρεις άνδρες είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Μόνο ο γνωστός παρουσιαστής, κατηγορείται για σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία, ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία, ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος.

Οι άλλοι κατηγορούμενοι βαρύνονται με τα εξής αδικήματα: Σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοκατοχή καθώς και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.