Γηροκομείο Χανιά: Άφαντος ο γιατρός που υπέγραφε ληξιαρχικές πράξεις λόγω «ανακοπής»

γιατρός Χανιά
Πηγή: flashnews.gr

Άφαντος παραμένει ο γιατρός του οίκου ευγηρίας στα Χανιά. Μάλιστα, όλες οι τηλεφωνικές απόπειρες για να απαντήσει σε εύλογα ερωτήματα, καθώς δεν είναι κατηγορούμενος αλλά εμπλεκόμενος στην υπόθεση, μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες.

Και ενώ για την υπόθεση αυτή έχουν εκφράσει άποψη άπαντες, είτε από τη μεριά των καταγγελλόντων είτε από τη μεριά του οίκου ευγηρίας που κατηγορείται γι' αυτές τις αξιόποινες πράξεις (είναι δε χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη στιγμή έκανε δηλώσεις της στο Flashnews.gr η ιδιοκτήτρια του οίκου), κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής από τον γιατρό της δομής.

Ο γιατρός αναφέρθηκε και φυσικά κατηγορήθηκε από την πρώτη στιγμή από την πλευρά των καταγγελλόντων ότι υπέγραφε τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου των τροφίμων με την αιτιολογία της «ανακοπής καρδιάς», κάτι που αμφισβητεί η πλευρά που κίνησε τη διαδικασία για να διαλευκανθεί η υπόθεση, αφού θεωρεί ότι άλλοι λόγοι οδήγησαν στον θάνατο κάποιους τροφίμους του οίκου ευγηρίας.

Σε κάθε περίπτωση, θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που ήδη τίθενται, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο από τα χέρια του οποίου πέρασαν όλες οι περιπτώσεις των τροφίμων για τους οποίους γίνεται λόγος από τους καταγγέλλοντες ότι οδηγήθηκαν ακόμη και στον θάνατο, λόγω της ελλιπούς ή μη αρμόζουσας μεταχείρισής τους από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του οίκου ευγηρίας.

Υπενθυμίζεται πως οι καταγγελίες για τους μαζικούς θανάτους των τροφίμων εντός 12 μηνών και των άσχημων συνθηκών διαβίωσης προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

«Τους δένανε στα κρεβάτια»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρώην εργαζόμενος στο γηροκομείο, από τον οποίο ξεκίνησαν οι καταγγελίες, ανέφερε ότι οι συνθήκες διαβίωση για τους ηλικιωμένους ήταν τραγικές. «Στο γηροκομείο αυτό δούλεψα από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, σχεδόν έξι μήνες. Αυτά που είχα δει όσο καιρό ήμουν εκεί πέρα, οι καταστάσεις γενικά δεν ήταν τόσο καλές. Η μεταχείριση των γερόντων ήταν πολύ κακή, δηλαδή τους δένανε στα κρεβάτια, ακόμη και αυτούς που δεν ήταν διεγερτικοί, τους δίνανε χάπια για να τους ηρεμήσουν, τους χτυπούσαν πολλές φορές» είπε ο πρώην εργαζόμενος, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε διάφορα περιστατικά.

«Υπήρχαν πολλές φορές, κάποια βράδια, όταν τελείωνα τη βάρδιά μου, που μου έλεγαν να δέσω κάποιους ανθρώπους και επειδή εγώ δεν έχω μάθει έτσι, έχω μάθει να δουλεύω με τον δικό μου τρόπο και να σέβομαι τους μεγαλύτερους, δεν το έκανα. Κάποια στιγμή με πήρανε χαμπάρι, αυτό που έκανα, και πήγαιναν μετά και τους έδεναν εκείνοι, επειδή είχαν καταλάβει ότι δεν ήθελα να τους δένω» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα περιστατικά θανάτων, είπε: «Όταν είχαν πρωτοαρχίσει, είχαν πεθάνει δύο με τρία άτομα το πολύ, μετά ξαφνικά, ύστερα από έναν μήνα σχεδόν, είδα να πεθαίνουν 14 άτομα σε μία εβδομάδα». Όπως είπε, δεν γνωρίζει την αιτία θανάτου των τροφίμων. «Δεν ήρθε ποτέ γιατρός να τους δει» δήλωσε χαρακτηριστικά.