Φιλιππίδης καταγγελίες: «Εάν καταδικαστεί, η ποινή του θα είναι κοντά στα 20 χρόνια»

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συνολικά τρία κακουργήματα σεξουαλικής βίας σε βάρος του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού κατά συρροή.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης αναφέρθηκε στις δικονομικές εξελίξεις στην υπόθεση, τονίζοντας ότι η διαδικασία «δεν μπορεί να καθυστερήσει καθόλου, διότι είμαστε οριακά στο κατώφλι της παραγραφής.

Η πράξη η βασική, που είναι από το 2008, αφήνει πολύ λίγα περιθώρια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να φτάσουν σε κρίση εισαγγελέας και ανακριτής. Άρα πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα κληθεί ο κ. Φιλιππίδης για να απολογηθεί».

Ο κ. Μαρακάκης ανέφερε ακόμη ότι «δεν πρέπει να επηρεάζονται οι δικαστές επειδή ο κ. Φιλιππίδης είναι γνωστό πρόσωπο», ενώ αναφορικά με τη δυνητική ποινή που μπορεί να επιβληθεί, είπε ότι «εάν και εφόσον καταδικαστεί για τις τρεις αυτές πράξεις, ένα πλαίσιο ποινής θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κοντά στα 20 χρόνια. Εάν και εφόσον έφτανε σε καταδικαστική κρίση και για τις τρεις πράξεις, τον έναν βιασμό και τις δύο απόπειρες».

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας που ερευνούσε τις καταγγελίες σε βάρος του γνωστού ηθοποιού έκρινε πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία προκειμένου να του ασκήσει δίωξη. Μάλιστα, και στις τρεις περιπτώσεις σε βαθμό κακουργήματος.

Πλέον ο φάκελος της δικογραφίας έχει ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει για συμπληρωματικές καταθέσεις θύματα και ανθρώπους που φαίνεται ότι γνωρίζουν «πρόσωπα και πράγματα». Τελευταίος θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του ο γνωστός ηθοποιός.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλιππίδης δεν είχε εμφανιστεί στον εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις, αλλά είχε απολογηθεί δι' υπομνήματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε αρνηθεί πως υπήρξε βιασμός, ενώ για τις σεξουαλικές επαφές είχε πει ότι ήταν συναινετικές.

Η καταγγελία της ηθοποιού

Σημειώνεται πως στις αρχές Μαρτίου κατατέθηκε στο ΣΕΗ ακόμη μία καταγγελία εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης το 2010

Η εν λόγω καταγγελία έγινε στην εφημερίδα «Documento», με την ηθοποιό να δηλώνει πως τον Φεβρουάριο του 2010 είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η ηθοποιός φέρεται να έψαχνε δουλειά και μέσω ενός δικηγόρου βρήκε τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός, σύμφωνα με την καταγγελία, την κάλεσε να παρευρεθεί στο Θέατρο Μουσούρη για να παρακολουθήσει μια παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Η ηθοποιός επισκέφθηκε το θέατρο και μετά το τέλος της παράστασης τον συνάντησε στο καμαρίνι του. Εκεί ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να της είπε πως ψάχνει αντικαταστάτρια μιας ηθοποιού της παράστασης. Όπως καταγγέλλει η ηθοποιός, όσο περνούσε ο καιρός, ο Φιλιππίδης γινόταν όλο και πιο διαχυτικός: «Με έπιανε από τη μέση και τους ώμους για να με κατευθύνει, να μου δείχνει πράγματα στη σκηνή, μου έκανε εσωτερικά αστειάκια. Μια μέρα μού είπε ότι μυρίζω πολύ ωραία». Η ηθοποιός αναφέρει πως δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Π. Φιλιππίδη, στο οποίο της είπε να βρεθούν στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση και στη συνέχεια επιχείρησε να την κακοποιήσει.

«Θα δεις, θα περάσουμε ωραία»

«Ήμουν παγωμένη, είχα αρχίσει να μην αισθάνομαι καλά, αλλά ντρεπόμουν να φύγω. Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. Σηκώθηκα αμέσως και πήγα προς τον καναπέ, προσποιούμενη ότι χτυπάει η δόνηση του κινητού μου. Έκανα ψέματα ότι μιλάω με τη μητέρα μου και ότι έπρεπε να φύγω ξαφνικά. Δεν πτοήθηκε καθόλου, σαν να μην είχε συμβεί αυτό το τηλεφώνημα. Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου.

Προσπαθώντας να ξεφύγω, του έλεγα “σας παρακαλώ, σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε” και μου έλεγε “είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…”.

Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου, αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. Θυμάμαι ότι ήταν βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος. Έδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι, παλεύοντας να σωθώ ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στον λαιμό, στο πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Π. Φιλιππίδης δεν πτοήθηκε καθόλου και συνέχιζε να παρενοχλεί την ηθοποιό με χυδαίο τρόπο. «Με έπαιρνε συνέχεια από απόκρυψη ή από διαφορετικά νούμερα και μου έλεγε βρομόλογα, μου έλεγε τι ήθελε να του λέω και εκείνος παράλληλα αυνανιζόταν, όπως μου έλεγε. Μου έλεγε: “Μην τολμήσεις να το κλείσεις, ξέρω πού μένεις, θα με βρεις μπροστά σου, θα κάνεις ό,τι σου λέω”. Μου μίλαγε χυδαία και βρόμικα. Ζήταγε να βρεθούμε και του έλεγα ξανά και ξανά ότι αυτό αποκλείεται και τον ικέτευα να μη με ξαναπάρει. Πάθαινα κρίσεις πανικού και με πονούσε συνέχεια η κοιλιά μου. Φοβόμουν να βγω έξω μόνη μου. Έτρεμα κάθε φορά που χτυπούσε το κινητό μου ότι θα είναι πάλι αυτός και θα πρέπει να το σηκώσω. Λόγω των απειλών του ένιωθα ότι δεν είχα άλλη επιλογή. Ήμουν σε πανικό».