Πέτρος Φιλιππίδης: «Βροχή» οι καταγγελίες - Θα κληθεί για εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη

Εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη θα κληθεί να δώσει ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός για τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του - Την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο Θέμης Σοφός

Όλα δείχνουν πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση και ξυλοδαρμό.

Προ ολίγων ημερών ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου, ο οποίος έπαιζε στη θεατρική παράσταση «Φον Δημητράκης», δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της παράστασης ο Πέτρος Φιλιππίδης τον χτυπούσε με δύναμη, με αποτέλεσμα ο κ. Ψάλτου να χρειαστεί να μεταβεί δύο φορές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, όπου και οι γιατροί δήλωσαν πως είχε υποστεί θλάση.

Η ανάρτηση του Γιώργου Ψάλτου

Να σημειωθεί πως μετά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Ψάλτου, προέβη σε μια ανάρτηση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν οι συνάδελφοί του είχαν πάρει θέση στα γεγονότα.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε: 

«Ενημερώθηκα ότι έχει ξεκινήσει από χθες μια δημόσια συζήτηση, κυρίως στα social media, για το αν οι συνάδελφοί μου έκαναν κάτι για να αποτρέψουν την κακοποίηση που δέχτηκα στη συγκεκριμένη παράσταση. Θα ήθελα λοιπόν να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες των όσων είπα. Προς όλους όσοι έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό μου (και τους ευχαριστώ από καρδιάς!) θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η όποια κατηγορία αφορά τη συμπεριφορά του καταγγελλόμενου και μόνο.

Δυστυχώς, ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να επικοινωνήσω αυτό που μου συνέβαινε ακόμα και προς τους συναδέλφους μου. Ήταν από τη φύση της μια εξαιρετικά δύσκολη για εμένα συνθήκη, την οποία είχα μοιραστεί με κάποιους συναδέλφους με τους οποίους είχαμε έρθει πιο κοντά και βρίσκονταν, όπως και εγώ, στα κάτω καμαρίνια. Οι συνάδελφοί μου δεν ήταν εκ των πραγμάτων σε θέση να δουν με τα μάτια τους αυτό που βίωνα επί σκηνής, και ιδίως την έκταση και έντασή του, διότι την ώρα της επίμαχης σκηνής βρίσκονταν στα καμαρίνια τους, όπου συγκεντρώνονταν για να βγουν την κατάλληλη στιγμή για τις δικές τους σκηνές. Δυστυχώς, δεν βρήκα το θάρρος, λόγω της ψυχολογικής μου κατάστασης αλλά και του τρόμου που βίωνα, να ζητήσω ενεργά τη βοήθειά τους.

Πέτρος Φιλιππίδης

Οφείλω επίσης να αναφερθώ στο γεγονός του ξυλοδαρμού μου που συνέβη προς το τέλος των παραστάσεων στα παρασκήνια, στο οποίο υπήρξε άμεση παρέμβαση των συναδέλφων μου που ήταν παρόντες. Αναφέρομαι στον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τον Δημήτρη Μαυρόπουλο, τη Μαρία Κατσανδρή αλλά και τον Θανάση Ισιδώρου, που έτρεξαν να με σώσουν κυριολεκτικά από τα χέρια του και να με προστατέψουν. Χάρη σε αυτούς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Επίσης αναφέρομαι στην αγαπημένη μου φίλη Αμαλία Αρσένη, η οποία σταθερά μού συμπαραστάθηκε με κάθε τρόπο σε όλη αυτή τη δοκιμασία. Στο συγκεκριμένο γεγονός ήταν και αυτή παρούσα από την αρχή του συμβάντος και γνωρίζω πως ο πόνος και η συντριβή που ένιωσε μέσα της ήταν κυριολεκτικά εφάμιλλα με τον δικό μου. Αυτά οφείλω να πω, για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Επιρρίπτοντας ευθύνη προς τους συναδέλφους μου, τους αδικούμε κατάφωρα, ενώ παράλληλα τείνουμε να χάσουμε το ζητούμενο, που είναι η ηθική καταδίκη κάθε είδους κακοποιητικών πράξεων και των ανθρώπων που τις έχουν διαπράξει – και, κυρίως, η διασφάλιση ότι αυτές δεν θα ξανασυμβούν ποτέ στο μέλλον. Ας επικεντρώσουμε όλοι την προσοχή μας στο πώς θα γιατρέψουμε το άρρωστο δέντρο και ας μην κάψουμε στην προσπάθεια αυτή ολόκληρο το δάσος».

Καταγγελία για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η Δικαιοσύνη ανοίγει κι έναν φάκελο που έχει παραλάβει από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με άλλες οκτώ επώνυμες καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βίαιη συμπεριφορά.

Ανάμεσά τους η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη.

Την υπεράσπιση του γνωστού ηθοποιού έχει αναλάβει ο δικηγόρος Θέμης Σοφός, με τον οποίο επικοινώνησε το Mega, αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM