Πέτρος Φιλιππίδης καταγγελίες: Δίωξη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

 

Για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού κατηγορείται και επίσημα ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης. Ο εισαγγελέας που ερευνούσε τις καταγγελίες σε βάρος του γνωστού ηθοποιού, έκρινε πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία προκειμένου να του ασκήσει δίωξη. Και μάλιστα και στις τρεις περιπτώσεις σε βαθμό κακουργήματος.

Πλέον ο φάκελος της δικογραφίας έχει ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει για συμπληρωματικές καταθέσεις θύματα και ανθρώπους που φαίνεται οτι γνωρίζουν "πρόσωπα και πράγματα". Τελευταίος θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του ο γνωστός ηθοποιός.

Υπενθυμίζεται ότι στον εισαγγελέα, δεν είχε εμφανιστεί για να δώσει εξηγήσεις, αλλά είχε απολογηθεί δια υπομνήματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε αρνηθεί πως υπήρξε βιασμός αλλά η σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές.

Η καταγγελία της ηθοποιού

Σημειώνεται πως αρχές Μαρτίου κατατέθηκε στο ΣΕΗ ακόμη μία καταγγελία εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης το 2010

Η εν λόγω καταγγελία έγινε στην εφημερίδα «Documento», με την ηθοποιό να δηλώνει πως τον Φεβρουάριο του 2010, είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η ηθοποιός φέρεται να έψαχνε δουλειά και μέσω ενός δικηγόρου βρήκε τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός, σύμφωνα με την καταγγελία, την κάλεσε να παρευρεθεί στο θέατρο Μουσούρη για να παρακολουθήσει μια παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Η ηθοποιός  επισκέφθηκε το θέατρο και μετά το τέλος της παράστασης τον συνάντησε στο καμαρίνι του. Εκεί ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να της είπε πως ψάχνει αντικαταστάτρια μιας ηθοποιού της παράστασης. Όπως καταγγέλλει η ηθοποιός όσο περνούσε ο καιρός, ο Φιλιππίδης γινόταν όλο και πιο διαχυτικός: «Με έπιανε από τη μέση και τους ώμους για να με κατευθύνει, να μου δείχνει πράγματα στη σκηνή, μου έκανε εσωτερικά αστειάκια. Μια μέρα μου είπε ότι μυρίζω πολύ ωραία». Η ηθοποιός αναφέρει πως δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Π. Φιλιππίδη, στο οποίο της είπε να βρεθούν στο θέατρο πριν την απογευματινή παράσταση και στη συνέχεια επιχείρησε να την κακοποιήσει.

«Θα δεις θα περάσουμε ωραία»

«Ήμουν παγωμένη, είχα αρχίσει να μην αισθάνομαι καλά αλλά ντρεπόμουν να φύγω. Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. Σηκώθηκα αμέσως και πήγα προς τον καναπέ προσποιούμενη ότι χτυπάει η δόνηση του κινητού μου. Έκανα ψέματα ότι μιλάω με την μητέρα μου και ότι έπρεπε να φύγω ξαφνικά. Δεν πτοήθηκε καθόλου, σαν να μην είχε συμβεί αυτό το τηλεφώνημα. Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου.

Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε” και μου έλεγε “είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…”».

Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. Θυμάμαι ότι ήταν βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος. Έδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι παλεύοντας να σωθώ ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στον λαιμό, στο πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου»

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Π. Φιλιππίδης δεν πτοήθηκε καθόλου και συνέχιζε να παρενοχλεί την ηθοποιό με χυδαίο τρόπο. «Με έπαιρνε συνέχεια από απόκρυψη ή από διαφορετικά νούμερα και μου έλεγε βρωμόλογα, μου έλεγε τι ήθελε να του λέω και εκείνος παράλληλα αυνανιζόταν, όπως μου έλεγε. Μου έλεγε: “Μην τολμήσεις να το κλείσεις, ξέρω πού μένεις, θα με βρεις μπροστά σου, θα κάνεις ό,τι σου λέω”. Μου μίλαγε χυδαία και βρώμικα. Ζήταγε να βρεθούμε και του έλεγα ξανά και ξανά ότι αυτό αποκλείεται και τον ικέτευα να μη με ξαναπάρει. Πάθαινα κρίσεις πανικού και με πονούσε συνέχεια η κοιλιά μου. Φοβόμουν να βγω έξω μόνη μου. Έτρεμα κάθε φορά που χτυπούσε το κινητό μου ότι θα είναι πάλι αυτός και θα πρέπει να το σηκώσω. Λόγω των απειλών του ένιωθα ότι δεν είχα άλλη επιλογή. Ήμουν σε πανικό».