Νέα Σμύρνη - Παρενόχληση: Αναβλήθηκε η δίκη του 22χρονου σάτυρου

22χρονος δράστης για επίθεση στη Νέα Σμύρνη
© (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Η δίκη του 22χρονου επιδειξία από τη Νέα Σμύρνη, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς αναβλήθηκε λόγω των ειδικών μέτρων που ισχύουν στα δικαστήρια για την πανδημία του κορονοϊού.

Η υπόθεση του 22χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποσύρθηκε από το πινάκιο, καθώς αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται στα αυτόφωρα δικαστήρια μόνο δίκες με κρατούμενους.

Η δίκη του νεαρού είχε αναβληθεί και την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από αίτημα της υπεράσπισής του, προκειμένου να προσέλθουν να καταθέσουν οι μάρτυρες αλλά και οι παθούσες.

Ο 22χρονος κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και το αδίκημα αφορά πέντε κοπέλες που τον έχουν καταγγείλει.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής πέντε είναι οι γυναίκες που έχουν αναγνωρίσει τον σάτυρο ως πρωταγωνιστή σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Όταν τον προσήγαγαν, ο 22χρονος κρατούσε το στόμα του κλειστό και αρνιόταν οποιαδήποτε εμπλοκή. Ωστόσο, μόλις οι αρμόδιοι αξιωματικοί τού είπαν ότι έχουν ταυτοποιηθεί τα αποτυπώματά του, τότε μόνο έσκυψε το κεφάλι και παραδέχτηκε τις πράξεις του.

Ξέσπασε η μητέρα του: «Του λένε να αυτοκτονήσει»

Σημειώνεται πως στις 7/5 κατέθεσε και η μητέρα του, η οποία ξέσπασε σε κλάματα και δεσμεύτηκε να είναι συνέχεια δίπλα στο παιδί της μέχρι να κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

«Είμαι κοινωνική λειτουργός και εργάζομαι με έφηβους. Το παιδί μου είναι εξαιρετικό, είναι φοιτητής, έχει τη δουλειά του, έχει την κοπέλα του, είμαι συντετριμμένη. Δεσμεύομαι να είμαι συνέχεια μαζί του, είμαι και σε επαφή με ψυχολόγο για να κάνει ψυχοθεραπεία μήπως συμβαίνει κάτι. Ο γιος μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Το ίδιο και ο αδελφός του, ο οποίος είναι φοιτητής. Είμαστε συνέχεια κοντά στα παιδιά μας και εγώ και ο άντρας μου. Δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί στο παιδί μας να συμβαίνει κάτι. Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί μου, θα το είχα αντιμετωπίσει. Θα εμφανιστεί σίγουρα στο δικαστήριο. Στα social media το τι λέγεται… Του λένε να αυτοκτονήσει και ο ίδιος και ο άλλος μου ο γιος» είπε με λυγμούς η μητέρα του κατηγορουμένου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση φυγής. Θα είμαι εδώ στο δικαστήριο. Θέλω να τελειώσει γρήγορα αυτό και για την οικογένεια μου» συμπλήρωσε.

Για λάθος χειρισμό στην έρευνα έκανε λόγο ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, υποστηρίζοντας ότι «η αναγνώρισή του από τα θύματα δεν έγινε με άλλους δέκα» και συμπλήρωσε: «Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας. Δεν θα πάθει κάτι η Δικαιοσύνη αν αφεθεί ελεύθερος για δύο μέρες. Να τον δείτε με συμπάθεια. Είναι ένα παιδί 22 χρόνων. Είναι δυνατόν να βγει έξω να κάνει τα ίδια; Δεν μπορεί καν να βγει έξω. Θα τον σκοτώσουν. Υπάρχουν 2.500 ύβρεις στο Facebook».