Εμβολιασμοί Ελλάδα: Μαζική συμμετοχή των νεότερων στα εμβολιαστικά κέντρα

Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι

Από χθες, η χώρα μας κινείται με -σχεδόν- κανονικούς ρυθμούς μετά την κατάργηση των sms και το άνοιγμα τουρισμού. Το στοίχημα της κυβέρνησης για να μην ξεφύγει η διαχείριση της πανδημίας και επιβαρυνθεί το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας είναι να συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς οι εμβολιασμοί και οι πολίτες να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, χρήση μάσκας, διενέργεια self test κτλ.

Σήμερα, το πρωί, όπως φανερώνουν και οι παρακάτω εικόνες έντονη ήταν η κινητικότητα των πολιτών στο Mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, όπου οι πολίτες μετέβησαν για τον εμβολιασμό τους.

Η κυβέρνηση απευθύνει συνεχώς έκκληση στους πολίτες για τον εμβολιασμό, ενώ ιδιαίτερη νύξη έχει γίνει για τον εμβολιασμό τόσο των υγειονομικών, όσο και των ηλικιωμένων. Οι νεαρότερες ηλικίες, σύμφωνα και με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί, έχουν μεριμνήσει για το ραντεβού εμβολιασμού τους.

Εμβολιαστικό κέντρο

Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

Υπενθυμίζουμε, όπως ανακοίνωσε και προ ολίγων ημερών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «η συνεχής επιτάχυνση της επιχείρησης εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφαλή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων».

«Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως το τέλος Μαΐου, ενώ για τα υπόλοιπα 19 μεγαλύτερα νησιά μας –με εξαίρεση την Κρήτη– μπαίνει σε εφαρμογή η επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία", με στόχο τον εμβολιασμό όλων των μόνιμων κατοίκων τους ηλικίας 18 και άνω με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson μέχρι το τέλος Ιουνίου» πρόσθεσε.

«Στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό συμπολιτών μας των ηλικιακών ομάδων 30-44 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Η αρχή θα γίνει με την ηλικιακή ομάδα των 40-44 και θα ακολουθήσουν διαδοχικά οι ομάδες των 35-39 και 30-34. Εντός του Ιουνίου –εφόσον επιβεβαιωθούν από τις εταιρείες οι προγραμματισμένες παραδόσεις εμβολίων– εκτιμάται ότι  θα ανοίξουν και οι πλατφόρμες εμβολιασμού για τις ηλικιακές ομάδες 25-29 και 18-24» κατέληξε.

Εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»
Εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»
Εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»
Εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα